19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociaţie sub ancheta poliţiei

Asociaţie sub ancheta poliţiei

Primăria Craiova trimite pe bandă dosare poliţiei pentru cercetarea unora dintre reprezentanţii şi angajaţii asociaţiilor de proprietari. Este şi cazul  Asociaţiei 2A din cartierul 1 Mai, unde „în urma controlului financiar-contabil efectuat de inspectorii primăriei, s-a constatat că au fost înregistrate eronat chitanţe în Registrul de casă cu sume mai mici decât valoarea înscrisă pe chitanţe. Astfel, s-a constatat o diferenţă din înregistrarea chitanţelor în sumă de 14.154,48 lei. Ulterior, în timpul controlului, administratorul a depus în casieria asociaţiei sume în valoare totală de 12.111,56 lei. Cu această ocazie s-a întocmit procesul-verbal nr. 46/06.12.2010, care a fost înregistrat la asociaţia de proprietari la data de 10.12.2010, dată la care s-a şi semnat de către preşedintele şi membrii comitetului. Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate amenzi contravenţionale administratorului, cenzorului şi membrilor comitetului executiv în sumă totală de 5.700 de lei. Dosarul a fost înaintat organelor de poliţie pentru cercetare, stabilirea prejudiciului şi încadrarea juridică a faptelor“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.
Totodată, asociaţia înregistrează mari debite şi către furnizorul de căldură, Regia Autonomă de Termoficare Craiova (RATrf). În urma cercetărilor efectuate de către organele de poliţie, se va stabili cât din valoarea acestei datorii a fost plătită de către proprietari, dar banii nu au ajuns niciodată la furnizori. „La data de 20 decembrie a.c., Asociaţia 2A are un debit  în valoare de 182.585,74 lei, la care se adaugă penalităţi în cuantum de 111.478,34 lei“, a declarat directorul economic al RATrf, Olimpia Geantă.
În schimb, preşedintele asociaţiei de proprietari, Nicolae Vrapcea, a spus că datoriile sunt altele: „Restanţe plus penalităţi, 158.624,20 lei“, susţine acesta. Dar există, totuşi, concordanţă între cifrele prezentate de inspectorii primăriei şi cele declarate de Vrapcea, care susţine că nu le-a putut face cunoscute proprietarilor „întrucât la data respectivă (20 decembrie, când a fost convocată Adunarea Generală – n.r.) nu primisem procesul-verbal aprobat de primărie“. Să fie în eroare cei de la primăriei când spun că: „Procesul-verbal a fost înregistrat la asociaţia de proprietari la data de 10.12.2010, dată la care s-a şi semnat de către preşedintele şi membrii comitetului“?.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII