9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPesediştii se tem de prigoana democrat-liberalilor

Pesediştii se tem de prigoana democrat-liberalilor

Social-democraţii se tem că ultimii pesedişti aflaţi în funcţii la Hidroelectrica, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia sau la Complexurile Energetice de la Rovinari şi Turceni vor fi daţi afară pe criterii politice, mai ales după ce deputatul PDL Severus Militaru a declarat că democrat-liberalii vor avea în vedere concedierea celor care critică guverna-rea şi care sunt plătiţi de stat.

Democrat-liberalii gorjeni, prin vicepreşedintele Severus Militaru, propun destituirea tuturor pesediştilor care ocupă funcţii bine plătite la societăţile care se află în subordinea Ministerului Economiei. Deputatul pedelist este de părere că social-democraţii care critică guvernarea nu ar mai trebui să beneficieze de lefurile mari pe care le încasează ca angajaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, Hidroelectrica sau ai Complexurilor Energetice de la Rovinari şi Turceni. Mai mult decât atât, Severus Militaru a afirmat că va propune conducerii Organizaţiei Judeţene a PDL Gorj analizarea situaţiei social-democraţilor plătiţi de stat, dar care critică actuala guvernare. „Este o problemă care va fi propusă pentru a fi analizată în Comisia de organizare şi desfăşurare a alegerilor. Nu mi se pare o atitudine corectă ca social-democraţii angajaţi la Hidroelectrica sau la SNLO să comenteze sau să dea declaraţii publice critice la adresa guvernării. Practic, la adresa celor care îi plătesc. Nu este o atitudine normală, având în vedere că primesc şi salarii destul de mari. Ce interese mai reprezintă ei? Pe ale lor sau politica unităţii? Ministerul Economiei face politica guvernului, iar social-democraţii angajaţi la unităţi ale Ministerului Economiei critică politica guvernului“, a declarat deputatul PDL, Severus Militaru.

Se tem de pedelişti

Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, a declarat că dacă vor fi efectuate schimbări din funcţii ale unor reprezentanţi social-democraţi, acestea vor avea numai o motivaţie de natură politică. Florescu a mai spus că pedeliştii ar fi trebuit să-i fi schimbat pe pesedişti de mult, dacă nu ar fi fost profesionişti. Între cei vizaţi de criticile pedeliştilor se află Andrei Maioreanu, Scarlat Iriza, Corneliu Boldor şi alţii. „Dacă au rămas pe posturi înseamnă că sunt specialişti. Maioreanu, Boldor, Iriza sunt de la PSD, dar ei sunt angajaţi pe criterii de competenţă. De ce nu i-au schimbat până acum dacă nu sunt buni? Dacă vor începe schimbările de pesedişti angajaţi în minerit sau în energie, e clar că vor fi înlocuiri pe criterii politice“, a menţionat purtătorul de cuvânt al PSD Gorj. Alt social-democrat, Alecu Drăgoi, consideră că oricine este liber să candideze pe un post, de execuţie sau de conducere, indiferent dacă face sau nu parte dintr-un partid politic: „Noi i-am dat pe ei afară? Ce suntem? Oameni sau altceva?! Am dreptul să mă duc să mă angajez ca electrician la Hidroelectrica şi nu mă poate opri nimeni dacă sunt competent. Nu am voie să lucrez în ţara mea? PSD-ul nu a dat pe nimeni afară. Pe cine a dat? Şi pesediştii nu au funcţii de conducere în prezent. Să ne dea PDL-ul pe toţi afară şi ce o să se întâmple?“, a afirmat Alecu Drăgoi. Referitor la schimbările din funcţie pe criteriu politic, în mediul politic din judeţ circulă de mai mulţi ani ideea că pesediştii când au fost la guvernare au transformat directorii în membri de partid, iar democrat-liberalii au transformat membri de partid în directori. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII