20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn copil s-a spânzurat în grădina bunicilor

Un copil s-a spânzurat în grădina bunicilor

O tragedie a zguduit o familie din Hunedoara. După ce au sacrificat porcul de Crăciun în satul Bâlta al comunei gorjene Runcu, mama şi-a găsit fiul de 13 ani spânzurat de un pom din grădina casei bunicilor. Din cauza şocului, femeia a fost internată la psihiatrie.

Gestul copilului de 13 ani a şocat pe toată lumea şi nimeni nu îşi explică de ce un băiat cuminte, liniştit şi-a luat viaţa. Mama sa l-a găsit atârnând fără viaţă de un pom din grădină. Familia Toma, părinţii şi cei doi copii, băiatul de 13 ani şi sora sa, au venit din Hunedoara în Gorj, în satul Bâlta al comunei Runcu, pentru a sacrifica porcul de Crăciun. Sâmbătă dimineaţă, au sacrificat porcul, dar, la prânz, mama copilului a observat că Eusebiu, sau Sebi, cum îi spuneau cei dragi, a dispărut de ceva vreme. A început să-l strige şi să-l caute chiar şi pe la vecini, acolo unde copilul avea obiceiul să-şi petreacă timpul liber. Nu l-a găsit. Nu a trecut mult şi vecinii au auzit-o ţipând. Femeia l-a găsit pe Sebi mort, spânzurat de un pom din grădina bunicilor. Oamenii au anunţat ambulanţa, care nu a întârziat să apară, însă eforturile medicilor au fost în zadar. Copilul murise. Din cauza şocului, mama băiatului a fost transportată la spital şi mai târziu internată la secţia de psihiatrie.

Nimeni nu-şi explică de ce s-a sinucis

Vecinii îl descriu pe Sebi ca fiind un băiat cuminte, respectuos şi vesel. Maria Berbece, una dintre vecinele de la Bâlta, a povestit că familia Toma nu avea probleme financiare, mama lucrând în străinătate, iar tatăl fiind miner.  „Sunt o familie frumoasă. Nu am auzit să aibă probleme. Copiilor nu le lipsea nimic. Mama munceşte în străinătate, iar tatăl este miner. Câtă vreme mama era în străinătate, copiii stăteau cu tatăl lor şi bunica paternă. Locuiesc la Uricani. Aici vin doar când au timp liber şi în vacanţe. Nu îmi explic de ce a făcut Sebi aşa ceva. Cu un sfert de oră înainte să se spânzure m-a salutat. Era un copil aşa de frumos! Păcat, mare păcat“, a spus femeia.  „Trebuia să vină la mine şi nu a mai venit. Maică-sa l-a găsit în ştreang. El singur a făcut nodul la funie. Nimeni nu înţelege de ce“, a afirmat alt vecin.
Copilul nu a lăsat nici un bilet de adio, singurul obiect găsit de anchetatori asupra lui fiind un telefon mobil nou, primit în dar de la părinţii săi cu o zi înainte de a deceda. Poliţiştii anchetează moartea copilului şi încearcă să afle ce motive l-au împins să facă acest gest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII