20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncătuşaţi de poliţişti, eliberaţi de judecători

Încătuşaţi de poliţişti, eliberaţi de judecători

http:http://www.youtube.com/watch?v=jhzgU9lSpX0

Judecătoria Craiova a refuzat emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele unor contrabandişti de alcool şi ţigări prinşi în flagrant de poliţişti.

Pe baza unor informaţii primite de la Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Dolj, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu agenţi ai Biroului Rutier şi mascaţi de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, au prins în flagrant vineri seară trei persoane care se ocupau cu contrabanda de ţigări şi băuturi alcoolice. Oamenii legii au tras pe dreapta, în Craiova, un autoturism în care se aflau Ionuţ Stelian Silaghi, Gabriel Segal, ambii de 37 de ani, din Arad, şi Marian Bucă, de 41 de ani, din comuna Drănic – judeţul Dolj. În maşină, poliţiştii au găsit 3.360 de pachete cu ţigări netimbrate, de diferite mărci. Din cercetări a reieşit că ţigările de contrabandă fuseseră aduse din Serbia de Silaghi şi urma să fie valorificate pe piaţa neagră din Craiova de Bucă. De fapt, asupra lui Silaghi a fost găsită şi suma de 3.170 de euro, reprezentând preţul plătit de Bucă pe ţigările transportate.

Contrabandist cu state vechi

Doljeanul Marian Bucă era de mai multă vreme în vizorul oamenilor legii, informaţiile primite despre el indicând faptul că s-ar ocupa de comercializarea ţigărilor de contrabandă de circa zece ani, afacere de care nu era străină nici soţia lui, fostă poliţistă comunitară. De aceea, imediat după flagrant, pe baza unor mandate de percheziţie emise de Judecătoria Craiova, poliţiştii au efectuat o percheziţie la locuinţa lui Bucă din Craiova. Acolo au mai fost găsite încă 10.573 de pachete cu ţigări netimbrate.
Întreaga cantitate de ţigări, dar şi maşina cu care erau transportate au fost confiscate, fiind predate în custodie Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova. Valoarea de piaţă a ţigărilor netimbrate a fost evaluată la circa 93.600 de lei, urmând ca reprezentanţii vămii să stabilească prejudiciul cauzat prin neplata accizelor şi taxelor datorate bugetului de stat.
În cadrul aceleiaşi anchete, poliţiştii doljeni de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, ajutaţi de colegii lor de la Poliţia Craiova, au efectuat sâmbătă alte 16 percheziţii domiciliare la colaboratorii lui Bucă, ocazie cu care au descoperit încă 10.110 pachete cu ţigări netimbrate. În paralel, poliţiştii arădeni au efectuat patru percheziţii în Arad, descoperind la Silaghi 2.400 de litri de alcool dublu rafinat fără documente de provenienţă.
Arădenii Ionuţ Stelian Silaghi, Gabriel Segal împreună cu doljeanul Marian Bucă au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, peste limita a 10.000 ţigarete, respectiv deţinerea, transportul, depozitarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.
Sâmbătă, după audierea lor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au propus arestarea preventivă pentru 29 de zile faţă de Silaghi şi Bucă. Cu câteva zile în urmă, o instanţă din Mehedinţi arestase o persoană asupra căreia fuseseră găsite doar 4.000 de pachete cu ţigări netimbrate.
Judecătoria Craiova a avut însă altă opinie. Judecătorii de aici au respins propunerea, considerând că cei doi nu prezintă pericol social şi au dispus faţă de ei doar obligarea de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
Ancheta continuă în acest caz pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor celor care au comercializat ţigări de contrabandă provenite pe filiera Silaghi – Bucă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII