11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElevul ucis de duba poliţiei a fost înmormântat

Elevul ucis de duba poliţiei a fost înmormântat

Andrei Avrămescu, elevul de 17 ani din Mehedinţi, care miercuri noapte a fost lovit mortal de o dubă a poliţiei, a fost înmormântat ieri. Familia, rudele, colegii, dar şi profesorii de la Colegiul Economic „Theodor Costescu“ din Drobeta Turnu Severin l-au condus pe ultimul drum pe Andrei.

Andrei Avrămescu a mers miercuri seară la un bal al bobocilor, iar în momentul în care s-a întâmplat tragedia plecase să îşi cumpere ceva de mâncare. Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte vinovatul din acest caz. În timp ce oamenii legii susţin că poliţistul care se afla la volanul dubiţei se grăbea să ajungă la o solicitare în afara oraşului şi că băiatul a traversat fără să se asigure şi fără să respecte semnalele acustice şi luminoase ale maşinii, martorii şi rezultatul controlului RAR spun cu totul altceva. Conform martorilor, maşina poliţiei circula cu viteză foarte mare şi fără sirene. De asemenea, oamenii mai susţin că şoferul nu a oprit imediat după impact şi că poliţiştii au încercat apoi să şteargă urmele accidentului. În plus, rezultatul testării RAR arată că maşina avea sistemul acustic defect, ceea ce înseamnă că nu putea să circule cu sirena pornită. „La solicitarea IPJ Mehedinţi s-a efectuat inspecţia tehnică la autospeciala de intervenţie marca Volkswagen Transporter implicată în accident. În urma verificărilor s-au constatat urme ale coliziunii în partea frontală şi defecţiuni la sistemul acustic“, a declarat Cristian Buşe, director la RAR Mehedinţi.

„Îmi duc copilul de 17 ani acasă în sicriu“

Vineri, părinţii lui Andrei au mers la morga Spitalului Judeţean Drobeta Turnu Severin pentru a-şi lua fiul acasă. Nicolae Avrămescu, tatăl băiatului, cere să i se facă dreptate şi să i se spună de ce ambulanţa a întârziat, iar poliţiştii au încercat să muşamalizeze totul.
„Nu mai am putere să mai fac şi să mai spun nimic. Îmi duc copilul de 17 ani acasă în sicriu. Nimeni nu are idee ce este în sufletul meu acum. Nu mai ştiu ce să cred. Băieţii care erau în staţia de taxi, unde s-a întâmplat accidentul, mi-au spus că maşina poliţiei nu avea nici o sirenă pornită şi că băiatul a traversat pe trecere, nu la doi metri, cum au spus poliţiştii. Eu vreau să ştiu de ce nu a venit ambulanţa la timp, de ce au mutat copilul, de ce au dat cu piciorul în adidasul lui? Sunt întrebări la care nu ştiu dacă o să primesc vreodată un răspuns“, a spus printre lacrimi Nicolae Avrămescu.
Colegii lui Andrei au pus coroane de flori şi candele la locul tragediei. „Suntem încă şocaţi şi vrem să credem că este doar un vis urât, care o să dispară repede. Andrei a fost un coleg şi un prieten foarte bun. Miercuri am mers cu toţii să ne distrăm la balul bobocilor şi acum îi aducem flori. Sperăm că nu va rămâne nepedepsit cel care l-a omorât, deşi în ţara noastră cel care moare este tot timpul vinovat“, a spus o colegă de clasă.

Sora lui Andrei, în stare de şoc

Andrei a fost înmormântat în cimitirul din localitatea sa natală, Căzăneşti, situată la 30 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Clipele de despărţire au fost cu greu suportate de sora lui, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. „Tânăra a suferit o agitaţie psihomotorie, însă am reuşit să o stabilizăm“, a declarat Marian Busuioc, medic la SJA Mehedinţi.
Părinţii sunt decişi să facă orice ca poliţistul vinovat să plătească.
„Nu mă interesează ce spune poliţia pentru că este normal ca ei să se spele unii pe alţii. Eu ştiu că băiatul meu a murit şi nimic nu îl mai aduce înapoi. Vreau ca poliţistul să plătească. Chiar dacă ştiu că vând tot ce am, o să merg până în pânzele albe“, a spus Nicolae Avrămescu.
Poliţistul care se afla la volanul dubiţei este cercetat în libertate pentru ucidere din culpă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII