19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLicean accidentat mortal de maşina poliţiei

Licean accidentat mortal de maşina poliţiei

Un adolescent şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit de o dubă a poliţiei în timp ce traversa o stradă din centrul municipiului Drobeta Turnu Severin. Martorii susţin că maşina avea viteză şi a ignorat semaforul. Poliţiştii se scuză, spunând că erau în timpul unei intervenţii, iar adolescentul nu s-a asigurat la traversare.

Adrian Nicolae Avramescu, de 17 ani, a fost lovit mortal miercuri noapte de duba unei patrule de poliţie din Drobeta Turnu Severin. Băiatul a încercat să treacă strada regulamentar, printr-o zonă pietonală a celei mai mari intersecţii din centrul municipiului Turnu Severin, moment în care maşina l-a lovit în plin. Adolescentul a murit la scurt timp după impact, medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă încercând în zadar resuscitarea lui timp de 30 de minute.
Poliţistul aflat la volanul dubei este un agent cu state vechi în poliţie, lucrând de peste 20 de ani la IPJ Mehedinţi, însă miercuri noapte el a ignorat trecerile de pietoni şi, sub ocrotirea sirenelor şi a semnalelor luminoase, a condus nebuneşte pe cea mai circulată stradă din municipiu.
„Au avut viteză. Treceau cu sirenele şi nu au mai ţinut cont că sunt semafoare, treceri de pietoni, nimic. L-au lovit în plin şi l-au aruncat vreo 50 de metri. Nici nu au oprit imediat, ci după vreo 150 de metri“, a spus un martor.
Impactul a fost puternic, trupul adolescentului fiind azvârlit la o distanţă de 50 de metri. Martorii susţin că primii colegi ai poliţistului, sosiţi la faţa locului, au încercat să şteargă urmele accidentului şi să muşamalizeze cazul.
„Nici nu ne-au lăsat să ne apropiem de copil. Ne-au spus să plecăm că nu este treaba noastră. Nici măcar nu s-au apropiat de el să vadă dacă este viu sau nu!“, a spus alt martor.
Medicii care au intervenit pentru salvarea băiatului spun că l-au găsit pe acesta cu faţa în jos, într-o baltă de sânge, iar încercările de a-l ţine în viaţă au fost fără rezultat.
„Când am ajuns la faţa locului, victima era aproape decedată, cu mai multe leziuni în zona feţei şi toracelui, şi avea şi o inundaţie pulmonară. Am încercat mai bine de 30 de minute să îl resuscităm, dar după ce a fost tubat a făcut stop cardiorespirator şi nu am mai putut să facem nimic“, a spus Marin Iorga, medic pe ambulanţă.

Părerea poliţiei: „Pietonul nu s-a asigurat!“

În România, de cele mai multe ori cel care moare este vinovat. La fel se pare că se întâmplă şi în acest caz. În prima fază, din ancheta poliţiei reiese că adolescentul nu s-a asigurat când a trecut strada la doi metri distanţă de marcajul pietonal. Cel puţin aşa susţin cei de la IPJ Mehedinţi.
După ce poliţiştii au încercat să muşamalizeze evenimentul la faţa locului, ieri, după efectuarea cercetărilor în cadrul Compartimentului Control Intern, reprezentantul IPJ a spus că victima nu s-a asigurat când a traversat.
„În dosarul penal privind accidentul rutier soldat cu decesul unei persoane, comis de către conducătorul autospecialei de intervenţie care se deplasa în cartierul Gura Văii pentru a răspunde unei sesizări prin 112, se efectuează cercetări de către Compartimentul Control Intern din cadrul IPJ Mehedinţi, sub supravegherea procurorului delegat de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, întrucât persoana în cauză nu face parte din cadrul poliţiei judiciare conform art. 6, alin. 2 din OMAI nr. 216/2009. În continuare, se desfăşoară activităţi de cercetare penală în vederea stabilirii cu certitudine a gradului de vinovăţie a părţilor implicate în eveniment, urmând ca la definitivare dosarul să fie înaintat unităţii de Parchet competente cu propunerea legală. Din cercetări a mai reieşit şi faptul că în momentul traversării, victima nu s-a asigurat şi se afla la cel puţin doi metri de marcajul pietonal“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
În timp ce poliţia încearcă să îşi salveze angajatul, profesorii de la Colegiul Economic sunt îndureraţi şi nedumeriţi.
„Am aflat şi noi de dimineaţă despre tragedia care s-a petrecut noaptea trecută (miercuri noapte -n.r.). Ne pare foarte rău şi nu ne vine să credem că am pierdut un elev cuminte, ascultător şi care nu ne-a creat niciodată probleme. Părerile sunt împărţite despre cum s-a petrecut totul. Uii spun că a fost vina lui, alţii că nu, cine ştie?! Nouă ne pare rău şi suntem alături de familie“, a declarat Florica Chemeschi, director Colegiul Economic „Teodor Costescu“.
Ancheta poliţiei, la care ia parte şi un procuror delegat de Tribunalul Drobeta Turnu Severin, este în desfăşurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII