19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsistenţi medicali de nota 2

Asistenţi medicali de nota 2

Doar doi dintre cei 41 de candidaţi de la concursul organizat miercuri de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, pentru ocuparea celor cinci posturi de asistenţi medicali, au reuşit să ia note peste 7.

Deşi iniţial se înscriseseră la concurs 47 de asistenţi medicali, miercuri s-au prezentat doar 41. Din păcate, rezultatele obţinute de candidaţi sunt ruşinoase: foarte multe note de 1, 2 şi 3, astfel că, din cele cinci posturi, doar două au fost ocupate. Au fost scoase la concurs câte două posturi de asistent medical pentru Secţiile de ginecologie şi neurologie şi un post pentru dermatologie. Dintre cei 21 de candidaţi care s-au prezentat la concursul pentru posturile de la ginecologie, doar unul singur, o femeie, a reuşit să ia nota 7,05, care este şi cea mai mare notă obţinută de candidaţii de miercuri. Cea mai mică notă a fost 1,35, mulţi candidaţi luând nota 3 sau 4. Dintre cei 13 asistenţi medicali care au concurat pe singurul post vacant de la Secţia de dermatologie, nici unul nu a luat note peste 5. Aici, cea mai mică notă a fost 1,70, iar cea mai mare, 5. Postul a rămas în continuare vacant. Dintre cei 17 gorjeni care au vrut să se angajeze la Secţia de neurologie, 11 au luat note sub 5. Cea mai mică notă a fost 3,50, iar cea mai mare, 7. Unul dintre posturile vacante a fost ocupat, iar pentru celălalt se va organiza alt concurs.

Asistenţii, îndemnaţi să pună burta pe carte

Potrivit conducerii unităţii medicale, notele sunt îngrijorătoare. „Rezultatele obţinute de candidaţi sunt îngrijorătoare. Din păcate, ei sunt oamenii din care trebuie să ne selectăm viitorul personal din spital. Îmi pare rău că nu s-au ocupat toate posturile vacante. Vom organiza alt concurs. Îi îndemn pe asistenţii medicali dornici să participe la concurs să se pună cu burta pe carte“, a spus medicul Gheorghe Neaţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. „Asistenţii medicali buni au plecat de mult în străinătate din cauza condiţiilor de salarizare din ţară. Acesta este nivelul celor de acum, notele obţinute sunt foarte mici. Subiectele au fost foarte grele. În judeţul Gorj există 2.600 de asistenţi medicali“, a spus Lucian Cârstoiu, preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali din România – filiala Gorj. În cursul zilei de ieri s-a susţinut alt concurs, pentru ocuparea a trei posturi de asistent medical la ambulanţă, iar astăzi va avea loc un concurs pentru ocuparea a trei posturi de asistent la secţiile ATI, medicală şi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII