19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVictima a căzut în propriul cuţit

Victima a căzut în propriul cuţit

Bărbatul suspectat că şi-ar fi ucis sâmbătă dimineaţă un consătean din Pleniţa nu a primit mandat de arestare nici la Tribunalul Dolj şi nici la Curtea de Apel Craiova deoarece judecătorii au considerat că e posibil ca victima să fi murit după ce a căzut în propriul cuţit.
Sâmbătă, în jurul orei 5.00, Nelu Ionică, zis Neluş al lui Bibica, de 42 de ani, din Pleniţa, aflat sub influenţa alcoolului, s-a întâlnit în faţa unui bar din localitate cu consăteanul său, Ovidiu Ion Ionescu, de 39 de ani. Se pare că Ionică, un individ cunoscut de consăteni drept violent şi recalcitrant, ar fi sărit cu cuţitul la Ionescu, enervat că acesta din urmă nu a vrut să-i dea nici ţigări şi nici bani de-o bere. Între cei doi bărbaţi ar fi avut loc o luptă, în timpul căreia, susţin procurorii, Ionescu i-ar fi luat cuţitul lui Neluş şi i l-ar fi înfipt în piept, perforându-i inima şi ambii plămâni. Victima a mai apucat să se întoarcă în barul de unde tocmai plecase, apoi a căzut lângă masa patronului localului.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj l-au reţinut pe Ovidiu Ion Ionescu, sub acuzaţia de omor, şi au propus judecătorilor arestarea sa preventivă. Nici magistraţii de la Tribunalul Dolj şi nici cei de la instanţa de recurs – Curtea de Apel Craiova – nu au fost însă de acord cu această propunere, dispunând cercetarea învinuitului în stare de libertate.
Judecătorii au apreciat că, în lipsa unui raport medico-legal care să arate contrariul, este plauzibilă susţinerea suspectului, potrivit căreia, în timp ce se luptau, Ionică s-ar fi împiedicat şi, încercând să se sprijine în mâna cu care ţinea cuţitul – o armă albă de 30 de centimetri, gen baionetă – ar fi căzut direct în tăiş. S-a ales astfel cu o rană penetrantă de aproximativ 15 centimetri adâncime, care i-a fost fatală.
Cât despre victimă, se poate spune că nu era „uşă de biserică“. Nelu Ionică avea la activ o condamnare de 26 de ani de închisoare pentru infracţiunea de omor deosebit de grav săvârşit asupra unei femei, căreia i-a scos ochii şi dinţii de aur, apoi a tranşat-o.

Adrian DINU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

32 COMENTARII