14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAudienţă şi carte de identitate în Luncă

Audienţă şi carte de identitate în Luncă

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Consiliului Judeţean Dolj, în colaborare cu Poliţia Municipiului Craiova, începe, de sâmbătă, campania „Audienţă şi carte de identitate în cartierul tău“, pentru a le facilita cetăţenilor obţinerea actelor de identitate.
„În Craiova, una din zece persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani nu a ajuns încă să fie în posesia unui act de identitate. De asemenea, potrivit evidenţelor noastre, 286 de persoane au depăşit de mult vârsta majoratului fără să fi avut vreodată un asemenea document de identitate. 3% din persoanele majore deţin acte de identitate expirate, iar 1,7% dintre doljeni au doar cărţi provizorii de identitate, ce nu pot fi utilizate ca documente de călătorie în spaţiul european. În plus, 1,6% dintre persoanele care se nasc anual în Craiova nu există oficial pentru statul român deoarece nu au naşterea înregistrată. Tocmai pentru a veni în sprijinul lor, noi am iniţiat această campanie“, a declarat comisarul-şef Marin Stănică, directorul Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj.
Prima acţiune din cadrul acestei campanii va avea loc sâmbătă, 9 octombrie, când caravana mobilă a Evidenţei Populaţiei se va afla, între orele 10.00 – 14.00, în cartierul Faţa Luncii, chiar în faţa Parcului Tineretului. Acolo sunt aşteptaţi nu doar cei care au întâmpinat greutăţi în obţinerea actelor de identitate, ci şi cei care nu au putut să meargă în timpul săptămânii la serviciul municipal de evidenţa populaţiei pentru a solicita obţinerea sau preschimbarea actelor de identitate.
„Pe cei interesaţi îi informăm că este necesar să vină cu toate documentele pe care le deţin (act de identitate, certificat de naştere, certificat de căsătorie, document pentru spaţiul de locuit) şi cu suma de 11 lei. Celor care din diverse motive nu-şi mai găsesc unele din aceste documente şi nici nu deţin certificat de nomenclatură stradală le transmitem că îi aşteptăm şi avem soluţii şi în astfel de situaţii. Copiii vor fi însoţiţi obligatoriu de unul dintre părinţi“, a menţionat comisarul-şef Stănică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII