20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu început cursurile şi în penitenciar

Au început cursurile şi în penitenciar

Într-un glas cu toate şcolile şi liceele din ţară, ieri a început noul an şcolar şi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. Festivitatea a avut loc în clubul deţinuţilor din incinta unităţii.
Au fost prezenţi la eveniment cadre din conducerea instituţiei, învăţătorii şi profesorii care vor preda cursurile în şcoala penitenciarului, preotul capelan, dar şi toţi elevii înscrişi la cursurile şcolare din acest an – 137 de deţinuţi, dintre care 24 în clasa întâi. Cuvântul de deschidere l-a avut directorul penitenciarului, comisar Adrian Becheanu, care i-a îndemnat pe elevi să frecventeze şi să promoveze cursurile şcolare, dar s-a asigurat că toate persoanele private de libertate îşi cunosc drepturile şi îndatoririle date de Legea nr. 275/2006. După încurajările profesorului Ion Vişan adresate elevilor şi mai ales bobocilor, învăţătorii şi diriginţii şi-au condus învăţăceii în clase, unde au început imediat cursurile.

Cel mai „bătrân“ şcolar are 64 de ani

„Componenţa claselor nu va fi mixtă“, a declarat ieri subcomisar Denisa Ganea, purtător de cuvânt la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Craiova. „Deţinuţii bărbaţi vor învăţa în corpul principal al şcolii, în trei săli de clasă, amenajate corespunzător la fiecare început de an şcolar. Elevele vor fi instruite într-un spaţiu amenajat în cadrul secţiei de deţinere“.
Cel mai „în vârstă“ şcolar, a menţionat purtătoarea de cuvânt, are 64 de ani, iar anul acesta a fost înscris în clasa a şasea.
„Din datele statistice centralizate de Serviciul Educaţie reiese faptul că, de la an la an, numărul celor înscrişi la cursurile şcolare şi al celor care promovează aceste cursuri este mai mare. De exemplu, anul trecut au fost înscrişi 120 de elevi şi au fost declaraţi promovaţi 78. Motivele pentru care ceilalţi nu au fost declaraţi promovaţi de unitatea noastră au fost de natură obiectivă şi au fost date de faptul că unii dintre deţinuţi au fost transferaţi sau au fost liberaţi“, a declarat ieri Denisa Ganea.
Întreaga festivitate de începere a anului şcolar 2010-2011 a fost filmată pentru a putea face subiectul unei emisiuni difuzate de postul de televiziune cu circuit închis INFOtv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS