17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDian Popescu a fost ales preşedinte al PNL Gorj

Dian Popescu a fost ales preşedinte al PNL Gorj

Şeful liberalilor din Târgu Jiu a devenit la sfârşitul săptămânii trecute preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PNL Gorj, primind cele mai multe voturi din partea delegaţilor.

Dian Popescu este noul şef al liberalilor din Gorj. Peneliştii şi-au ales noua conducere sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu, în prezenţa a trei vicepreşedinţi ai partidului trimişi special să supravegheze şi să organizeze alegerile din cadrul PNL Gorj. Astfel, la prezidiu au luat loc Marian Petrache, Lucian Iliescu şi Mihai Voicu, secretarul Ştefan Sobotka, precum şi deputatul de Dolj Ionuţ Stroe, care a asigurat până săptămâna trecută interimatul la conducerea PNL Gorj. În sală s-a mai aflat un reprezentant al centrului, fostul secretar de stat din Ministerul Educaţiei, Svetlana Preoteasa. Postul de preşedinte al filialei a fost disputat între patru candidaţi: Dian Popescu, preşedintele PNL Târgu Jiu, Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Dumitru Modrea, viceprimarul comunei Turcineşti, precum şi Ion Navlea, fost vicepreşedinte.  

Moştenirea Morega…

Alegerile propriu-zise din PNL Gorj au fost prefaţate în urmă cu mai multe luni de plecarea prin demisie a lui Dan Ilie Morega, liderul organizaţiei, forţat de liderii de la Bucureşti să renunţe la partid. În prezent, Morega este deputat independent, iar cel pe care l-a promovat în partid, Dian Popescu, a ajuns să-i ia locul. De altfel, Dian Popescu s-a „lepădat“ de „Sfântul de la Padeş“, cu puţin înainte ca Morega să demisioneze. Totodată, atmosfera în PNL Gorj a fost marcată de tensiuni şi acuze lansate între candidaţi, conform cărora liberalii, în funcţie de cine va ajunge preşedinte, vor fi, la nivelul judeţului, fie „remorca“ PSD, fie a PDL. Dian Popescu este un adept al apropierii faţă de PDL, în timp ce Angheloiu era un susţinător al PSD. În urma votului celor puţin peste 300 de delegaţi, cei mai mulţi au votat cu Dian Popescu, respectiv 150. Radu Angheloiu a obţinut 123 de voturi, Ion Navlea – 18, iar Dumitru Modrea – 5. Acesta din urmă a declarat că se gândeşte să conteste alegerile, iar fostul purtător de cuvânt al PNL Gorj, Ion Răuţ, fost om de încredere al lui Dan Ilie Morega, a anunţat că îşi va da demisia din partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU