9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDemitere tăcută a şefului IPJ Dolj

Demitere tăcută a şefului IPJ Dolj

Nici reprezentanţii Mini-sterului Administraţiei şi Internelor şi nici cei ai Inspectoratului General al Poliţiei Române nu au comunicat neregulile sau abaterile descoperite la IPJ Dolj, care au dus la demiterea de la comanda Inspectoratului a comisarului-şef Constantin Nicolescu. Oficial, acesta a fost demis în urma neregulilor descoperite de controalele făcute în ultima vreme de MAI la IPJ Dolj.

Deşi zvonul demiterii şefului IPJ Dolj circula de mai multe luni pe holurile Inspectoratului, odată cu începerea controalelor Corpului de Control al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), puţini se aşteptau însă la demiterea lui Nicolaescu, mai ales că IPJ Dolj stătea şi stă bine în statistici.
Miercuri, Consiliul Superior de Disciplină din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) a decis şi a comunicat demiterea comisarului-şef Constantin Nicolescu din funcţia de şef al IPJ Dolj şi trecerea lui pe un post de execuţie. Tot miercuri, la comanda instituţiei a fost desemnat comisarul-şef Nicuşor Badea, care îndeplinea funcţia de adjunct pe linie de ordine publică al şefului IPJ Dolj.
Întrebaţi despre motivele demiterii şefului IPJ Dolj, lucrătorii din cadrul Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI au explicat ieri că, deşi Nicolescu a fost demis prin ordinul ministrului Blaga, acest lucru a fost făcut la propunerea IGPR. În consecinţă, numai poliţiştii de la IGPR pot da informaţii despre demiterea comisarului-şef Nicolescu.
La rândul lor, reprezentanţii IGPR au fost destul de reţinuţi în declaraţii şi au comunicat numai că „ieri (miercuri – n.r.) a fost demis comisarul-şef Constantin Nicolescu, în urma controalelor din luna iulie făcute la nivelul IPJ Dolj“.

„Am sufletul împăcat că mi-am făcut datoria“

Comisarul-şef Constantin Nicolescu a fost şeful IPJ Gorj timp de opt ani, până pe 10 aprilie 2009, zi în care a fost instalat în funcţia de comandant al IPJ Dolj, „pentru optimizarea activităţii“ Inspectoratului. Fotoliul ocupat de Nicolescu i-a aparţinut mai bine de un an comisarului-şef Gheorghe Bică, care îl preluase, la rândul său, de la comisarul-şef Georgel Enescu. Acesta din urmă a demisionat din funcţie după scandalurile şi conflictele stradale de la Craiova.
Nicolescu a fost numit atunci şef al IPJ Dolj prin ordinul ministrului de interne Dan Nica, la „înscăunarea“ sa fiind prezenţi şeful IGPR, chestorul de poliţie Petre Tobă, şi ministrul secretar de stat Cristian Făinuş, din cadrul MAI.
Cristian Făinuş a precizat atunci că numirea lui Constantin Nicolescu în fruntea IPJ Dolj a fost făcută pe baza rezultatelor sale de până atunci. „A ocupat în ultima vreme funcţia de inspector-şef al IPJ Gorj, pe care o deţine de aproximativ opt ani, dovedind un profesionalism desăvârşit din punctul nostru de vedere şi al IGPR“. Între timp, IGPR şi MAI şi-au schimbat punctul de vedere şi au constatat că Nicolescu nu a avut tocmai rezultatele aşteptate.
Comisarul-şef Nicolescu a declarat ieri pentru GdS că demiterea sa a fost o surpriză şi că nu se aştepta la aşa ceva, mai ales că activitatea IPJ Dolj a fost bună sub comanda sa. „Nu vreau să comentez nimic, nu am ce să spun. A fost o surpriză şi pentru mine, mai ales că lucrurile începuseră să meargă bine. Asta s-a văzut atât în statistici, cât şi în aprecierile cetăţenilor. Am sufletul împăcat că mi-am făcut datoria“, a declarat comisarul-şef Constantin Nicolescu. Cât despre planurile sale de viitor, a spus numai că e poliţist şi va continua să îşi facă datoria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII