20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIndisciplina, rampă de lansare pentru funcţionari

Indisciplina, rampă de lansare pentru funcţionari

Primăria Craiova a precizat oficial joi că abaterile disciplinare de care se fac vinovaţi funcţionarii care au trecut pe la comisia de disciplină nu contează la promovarea în funcţiile de conducere.

Cel mai cunoscut caz din Primăria Craiova de citare în comisia de disciplină este cel al lui Dumitru Miulescu, de la Direcţia Taxe şi Impozite Locale, şeful Serviciului de constatare, impunere şi executare persoane fizice, de nenumărate ori audiat şi de două ori sancţionat. Reprezentanţii Primăriei Craiova au confirmat ieri că dosarul lui Dumitru Miulescu, depus pentru concursul de ocupare a unui serviciu de la Direcţia Taxe şi Impozite Locale, a fost acceptat. „Concursul este intern. Este adevărat că domnul Miulescu a fost citat de mai multe ori în comisia de disciplină şi sancţionat de două ori, dar sancţiunile s-au prescris. În altă ordine de idei, concursul de pe 23 august este organizat ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 63 din 2010, iar la apariţia actului menţionat domnul Miulescu era deja şef la unul dintre cele două servicii care acum se comasează“, a declarat Alin Oprea, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.

Cu penalul cum rămâne?

Poziţia primăriei este cel puţin bizară, atâta vreme cât Miulescu a fost la un pas de a ajunge pe mâna procurorilor, după ce a emis certificate fiscale pentru un imobil unor pretinşi proprietari, în condiţiile în care cunoştea situaţia reală a imobilului. Numai întâmplarea a făcut ca adevăratul proprietar să nu rămână fără imobil, evaluat la un milion de euro: acesta a cerut şi el certificat fiscal exact în perioada în care se lucra pe sub mână la celelalte  De altfel, Dumitru Miulescu şi-a recunoscut fapta, dar, deşi aceasta se încadrează la penal, el a scăpat doar cu „abatere disciplinară“, la intervenţia şefului său direct, Ioan Văcariu, directorul de la acea vreme al Direcţiei Taxe şi Impozite Locale. Miulescu şi-a susţinut nevinovăţia şi în faţa redactorului GdS. „Lucrurile nu stau tocmai aşa. Altcineva a întocmit acele certificate, fără să ştie ce şi cum. Eu mi-am asumat-o, ce era să fac, să las fata aia să intre în puşcărie?“, a spus Miulescu, referindu-se probabil la o subordonată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII