19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccident cu trei răniţi grav pe DN 65

Accident cu trei răniţi grav pe DN 65

Trei persoane au fost rănite ieri pe Drumul Naţional 65 în urma unui accident de circulaţie. Evenimentul rutier s-a produs după ce un autoturism a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu un autotractor. Cele trei victime au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, unde au rămas internate două dintre ele, iar cea de-a treia a fost transferată la un spital din Bucureşti.

Doi bărbaţi şi o femeie au fost răniţi ieri pe DN 65 în urma producerii unui accident de circulaţie. Evenimentul a avut loc în jurul orei 6.45, în satul Negreni, din oraşul Scorniceşti. Marian Stancovici, de 24 de ani, din comuna Unirea, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism Volkswagen Golf, înmatriculat în Bulgaria, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu autotractorul Mercedes, condus regulamentar de Radisav Zekavica, de 55 de ani, din localitatea Ercege (Serbia). În accident au fost răniţi şoferul Volkswagenului şi doi dintre pasagerii aflaţi în autoturism. Aceştia din urmă se află internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, iar Marian Stancovici, conducătorul autoturismului, a fost transferat la un spital din Capitală.

E posibil să fi adormit la volan

Potrivit şoferului de pe autoutilitară, conducătorul autoturismului care a intrat în el ar fi adormit la volan. „Eu veneam dinspre Serbia şi mă îndreptam către Bucureşti. Urcam panta de la ieşirea din Negreni şi eram încărcat cu 20 de tone de plastic granulat. La un moment dat, m-am pomenit cu acest Volkswagen intrând brusc pe contrasens şi m-a lovit în roata din stânga faţă, care mi-a explodat. Am tras de volan şi am ajuns pe marginea drumului. Este posibil ca şoferul să fi adormit la volan“, a declarat Radisav Zekavica. Autoturismul Volkswagen a mai distrus două podeţe de pe marginea părţii carosabile şi gardul unei gospodării din apropierea locului în care s-a petrecut accidentul de circulaţie.

Şoferul rănit, transferat la Bucureşti

Şoferul autoturismului a suferit răni grave şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Deoarece starea acestuia s-a înrăutăţit, cadrele medicale au decis să-l transfere la Spitalul de Urgenţă „Doctor Bagdasar Arseni“ din Bucureşti. Celelalte două persoane rănite, Adrian-Ionuţ Ciuvică, de 23 de ani, din localitatea Galicea, judeţul Dolj, şi Emilia Stancovici, de 33 de ani, din comuna Unirea, judeţul Dolj, au rămas internate la Secţia de Chirurgie Generală a SJU Slatina. „Tânărul a suferit un politraumatism, fractură coloană cervicală, probabil şi coloană toracală, paraplegie, ruptură de organe, hemoragie internă, hematom retroperitoneal şi fractură femur stâng“, a declarat doctorul Romeo Stănculescu, purtătorul de cuvânt al SJU Slatina.

Răniţii au fost scoşi din maşină de alţi şoferi

La locul accidentului au venit un echipaj SMURD, Descarcerarea şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Slatina. „Salvatorii ajunşi la locul intervenţiei au găsit victimele în afara autoturismului, acestea fiind scoase de ceilalţi participanţi la trafic. Paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea îngrijirilor medicale unui tânăr de 23 de ani, care a fost găsit conştient, dar prezenta plăgi şi escoriaţii la nivelul membrului superior drept, escoriaţii în zona capului, era suspect de fractură la membrul superior stâng şi acuza dureri la nivelul toracelui, capului şi membrelor superioare“, a declarat sergentul major Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Le-au fost recoltate probe biologice

Potrivit oamenilor legii, celor doi şoferi li s-au recoltat probe biologice. „Conducătorilor auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză au fost întocmite acte premergătoare, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.
La locul intervenţiei s-a deplasat şi o autospecială pentru lucru cu apă şi spumă din cadrul Staţiei de Pompieri Scorniceşti, care a spălat carosabilul de combustibilul scurs în urma accidentului de circulaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII