10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞapte hoţi, reţinuţi într-o singură zi de poliţiştii gorjeni

Şapte hoţi, reţinuţi într-o singură zi de poliţiştii gorjeni

Şapte persoane, suspectate că au sustras peste 8,2 tone piese metalice din incinta unor societăţi comerciale, au fost reţinute vineri seară de poliţiştii din Rovinari. Valoarea prejudiciului cauzat depăşeşte 16.000 de lei.

Poliţiştii din Rovinari au fost sesizaţi că administratorul unei societăţi comerciale din comuna Fărcăşeşti cu privire la faptul că, în perioada 2-8 iulie 2010, persoane necunoscute au pătruns în incinta unei magazii a societăţii şi au sustras subansamble metalice, în valoare de 7.700 de lei. Continuând investigaţiile pentru identificarea suspecţilor, poliţiştii din Rovinari au identificat bunurile sustrase la un centru de colectare a fierului vechi de pe raza comunei Fărcăşeşti, aparţinând unei societăţi comerciale, administrată de Constantin S., de 42 de ani, din judeţul Gorj. Cu ocazia verificărilor s-a stabilit că gestionarul punctului de lucru, Nicolae S.A., de 32 de ani, nu a întocmit adeverinţe de primire şi de plată, în care să menţioneze identitatea suspecţilor. Bunurile au fost ridicate şi restituite unităţii prejudiciate. Totuşi, având în vedere cercetările şi investigaţiile efectuate, poliţiştii au identificat suspecţii furtului ca fiind Gheorghe M., de 55 de ani, şi Mariana S., de 36 de ani, ambii din judeţul Gorj. În seara de 30 iulie, poliţiştii i-au depistat pe cei doi suspecţi, aceştia fiind arestaţi preventiv pe bază de ordonanţă.

Fier vechi de la unităţile miniere din zonă

Pe 29 iulie, poliţiştii din Rovinari, în colaborare cu Serviciul de Investigare a Fraudelor, au efectuat un control la centrul de colectare a fierului vechi amintit. Cu această ocazie, poliţiştii au găsit 147 de bucăţi role minerit, în greutate de 2.930 kg, 38 de bucăţi şină cale ferată, de diferite lungimi, în greutate de 2.625 kg, şi trei bucăţi profil metalic tip U, în greutate de 85 kg. Gestionarul punctului de lucru, Nicolae S.A., nu întocmise nici în acest caz, adeverinţe de primire şi plată, cantitatea de fier, în greutate de 5,6 tone, evaluată la 8.937 de lei, provenind din unităţile miniere din zonă. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bunurile au fost sustrase dintr-o exploatare minieră, de un grup infracţional format din nouă suspecţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 42 de ani, toţi din judeţul Gorj. Pe 30 iulie, poliţiştii din Rovinari au depistat şi reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere cinci membri ai grupului infracţional, Sabin R., de 38 de ani, Teodor D.A., de 22 de ani, Ovidiu E., de 42 de ani, Doru O., de 39 de ani, Costel T.S., de 36 de ani, toţi din judeţul Gorj, ceilalţi patru fiind căutaţi, întrucât se sustrag cercetărilor. De asemenea, poliţiştii au extins cercetările şi faţă de administratorul Constantin S., de 42 de ani, şi gestionarul Nicolae S.A., de 32 de ani, din judeţul Gorj, aceştia fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, fiind suspectaţi că, deşi cunoşteau faptul că toate bunurile provin din furt şi au regim special de comercializare, nu au întocmit adeverinţe de primire şi plată. În ambele cazuri, poliţiştii au recuperat bunurile sustrase şi le-au restituit societăţilor comerciale prejudiciate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS