11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimarul din Baia de Aramă a demisionat

Primarul din Baia de Aramă a demisionat

Primarul oraşului Baia de Aramă, membru al Partidului Democrat Liberal, Paulescu Buican Nistor, şi-a dat demisia din funcţie. Pe masa prefectului judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a fost adusă demisia semnată de primarul din Baia de Aramă, motivând că a luat această decizie din cauza problemelor de sănătate. La prima şedinţă din această lună, consilierii locali din Baia de Aramă va trebui să ia act de decizia primarului şi să îi predea responsabilităţile viceprimarului Ilie Bunceanu. Prefectul judeţului a luat act de decizia edilului şi va anunţa Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru ca împreună cu guvernul să stabilească o dată pentru alegerea noului primar pentru oraşul Baia de Aramă.
„Prefectul judeţului Mehedinţi, Ion Mîţu, a luat act de demisia primarului oraşului Baia de Aramă. Paulescu Buican Nistor a depus la registratura Instituţiei Prefectului Mehedinţi o adresă prin care şi-a anunţat demisia din funcţia de primar al oraşului Baia de Aramă, din motive de sănătate. Cererea de demisie a fost înaintată Consiliului Local Baia de Aramă pentru ca, în conformitate cu dispoziţiile articolului 15, alin.(1), litera a, coroborat cu articolul 17, alin.(1) din Legea privind statutul aleşilor locali, consilierii să ia act de aceasta în prima şedinţă. Procesul-verbal al şedinţei şi referatul secretarului oraşului Baia de Aramă vor fi înaintate prefectului judeţului Mehedinţi, în vederea emiterii unui ordin prin care se va constata încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar în cazul domnului Paulescu Buican Nistor. Toate aceste acte vor fi comunicate Ministerului Administraţiei şi Internelor, care va propune guvernului stabilirea datei desfăşurării alegerilor pentru un nou primar al oraşului Baia de Aramă. Până la data alegerilor, atribuţiile funcţiei de primar vor fi preluate de actualul viceprimar Ilie Bunceanu“, a declarat Florin Albei, consilier al Cabinetului de Presă din cadrul Prefecturii Mehedinţi.
Cu toate că primarul din Baia de Aramă a spus că problemele de sănătate l-au determinat să demisioneze, mai multe voci din primărie, dar şi apropiaţi ai edilului susţin că în ultimul timp au fost făcute în repetate rânduri presiuni politice asupra acestuia. Imediat după ce şi-a depus demisia la prefectură, Paulescu Buican Nistor a demisionat şi din PDL, iar de atunci este de negăsit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU