10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA omorât un om cu maşina şi apoi a fugit

A omorât un om cu maşina şi apoi a fugit

Un bărbat a murit şi alte trei persoane au ajuns la spital miercuri seară, după ce au fost lovite de un autoturism Peugeot, pe raza comunei Dăneasa. Petrişor Matei, de 22 de ani, împreună cu Marian Burcea, de 18 ani, Geanina Sandu, de 13 ani, şi Mihai Chiar, de 17 ani, toţi din localitate, se deplasau pe partea carosabilă, în zona staţiei PECO. Tinerii au fost loviţi de un autoturism al cărui şofer a părăsit locul faptei. Petrişor Matei a decedat pe loc. Marian Burcea a fost internat iniţial la Spitalul Municipal Caracal, ulterior fiind transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Acesta a fost supus imediat unei intervenţii chirurgicale. Celelalte două persoane implicate în accident au primit îngrijirile medicale la unitatea sanitară din Caracal, dar au refuzat internarea. „În jurul orei 22.00, pe DE 70, pe raza localităţii Dăneasa a avut loc un accident mortal. Autorul acestuia a părăsit locul faptei. Victimele se deplasau în calitate de pietoni pe partea carosabilă“, a declarat Nicolae Trifu, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Olt.

Şoferul s-a predat la poliţie

Conducătorul auto s-a preadat ieri la o secţie de poliţie din Bucureşti. Acesta este Radu Ionuţ Cocârlău, de 21 de ani, din comuna Sprâncenata, sat Frunzaru. În autoturismul Peugeot se mai afla o tânără din Bucureşti, care a declarat că şoferul era foarte agitat. „I-am zis să oprească pentru că a lovit pe cineva, iar el a zis să tac pentru că ştie ce face şi să nu spun la nimeni. Era foarte agitat. Nu a avut viteză“, a declarat Cristina Mirea.
Şoferul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă. „Autoturismul implicat în accident a fost găsit la locuinţa şoferului. Tânărul ascunsese maşina după casă. Conducătorul autoturismului şi-a recunoscut fapta. A motivat că a fugit de frică. Acesta va fi prezentat mâine (vineri – n.r.) instanţei cu propuneri legale“, a declarat comisarul-şef Florin Cârstea, din cadrul Poliţiei Rutiere Olt.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

20 COMENTARII