20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProiect de reabilitare, la judecata Curţii

Proiect de reabilitare, la judecata Curţii

Proiectul de restaurare a Palatului „Jean Mihail“ – Muzeul de Artă din Bănie, în valoare de aproximativ şapte milioane de euro, a ajuns în faţa judecătorilor Curţii de Apel Craiova. Două dintre participantele la licitaţia organizată de Consiliul Judeţean (CJ) au deschis o acţiune în instanţă după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a respins contestaţia formulată de acestea.
La licitaţia deschisă de administraţia judeţeană pentru atribuirea acestui proiect s-au înscris firmele Atlas SA din Craiova în asociere cu Recon SA, societatea Castrum-Tim SRL din Timişoara şi altă asociere a două firme, Romconstruct Holding Groul SA şi SC Coral SRL, din Bucureşti. Comisia de licitaţie din cadrul CJ Dolj a apreciat că oferta cea mai bună este a acestora din urmă. La jumătatea lunii iunie, Atlas – Recon şi SC Castrum-Tim au contestat rezultatul licitaţiei la CNSC şi au cerut anularea raportului procedurii, anularea tuturor actelor juridice pe baza cărora s-a stabilit oferta câştigătoare, precum şi reanalizarea ofertelor. Societăţile au cerut CNSC să constate şi că CJ Dolj nu a respectat prevederile legale în materie de achiziţii publice, după cum se arată în decizia CNSC din 7 iulie 2010. De partea cealaltă, asocierea Romconstruct – Coral a depus o adresă reprezentând o „cerere de intervenţie accesorie“ în favoarea consiliului judeţean. CNSC, prin decizia din 7 iulie, a respins plângerile ca fiind neîntemeiate.
„Am câşigat la CNSC, dar este dreptul acestor firme să ne acţioneze în instanţă mai departe, respectiv la Curtea de Apel. Ne vom prezenta la instanţă pe 5 şi 12 luna viitoare, când avem termene. În cursul lunii august o să ştim cine este câştigătorul“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU