19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞomerii se pot reorienta profesional

Şomerii se pot reorienta profesional

Doljenii care nu-şi găsesc un loc de muncă în conformitate cu pregătirea lor profesională pot participa la cursuri gratuite de formare profesională în calificări/ocupaţii care au solicitare constantă pe piaţa forţei de muncă sau pentru calificări/ocupaţii unde nu există forţă de muncă pregătită la nivelul cerinţelor angajatorilor.
„În luna august, vor începe următoarele cursuri: manichiură-pedichiură, agent de pază şi ordine, operator introducere, validare şi prelucrare date, asistent relaţii publice şi comunicare, bucătar, coafor, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze. Pentru persoanele cu studii superioare organizăm cursuri în următoarele meserii: formator de formator, mentor, manager de proiect“, a declarat Aurora Tiribeja, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dolj, care a atras atenţia că persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe atât la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM Dolj, cât şi la examenul de absolvire a acestora.

„În urma absolvirii cursurilor de formare profesională s-au angajat 313 persoane“

De la începutul anului şi până în prezent, AJOFM Dolj a organizat cursuri de formare profesională pentru 926 de şomeri, din care 658, adică 71% femei. Acestea au vizat calificările mai sus-menţionate, precum şi cea de administrator imobile, asistent de gestiune, cameristă, coafor, cofetar-patiser, comunicare în limba engleză, cosmetician, frizer, dulgher, tâmplar parchetar, lucrător în comerţ,  ospătar, secretar stenograf operator birotică şi secretar.
„În urma absolvirii acestor cursuri de formare profesională s-au angajat 313 de persoane. Dintre acestea, nouă persoane în urma cursurilor începute şi finalizate în 2010 şi 197 persoane în urma cursurilor începute în 2009 şi finalizate în 2010“, a adăugat Aurora Tiribeja.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU