19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai calculaţi, băieţi!

Mai calculaţi, băieţi!

Organigramele restrânse ale administraţiei şi unităţilor subordonate din Craiova iau din nou, pentru a treia oară, drumul Capitalei.

Primăria a fost înştiinţată oficial de Ministerul Administraţiei şi Internelor, via Prefectura Dolj, că Filarmonica „Oltenia“ Craiova nu intră sub incidenţa măsurilor de reducere a personalului bugetar instituite prin OUG nr. 63 din 2010, de modificare a Legii finanţelor publice. Motivul este cel semnalat de Gazeta de Sud sâmbătă: Filarmonica „Oltenia“ Craiova a fost înfiinţată printr-o lege din 1947, semnată de regele Mihai, şi nu prin act al autorităţii deliberative locale. Ca atare, organigrama Filarmonicii „Oltenia“ Craiova nu trebuia inclusă în algoritmul de calcul al numărului de angajaţi pe care primăria şi instituţiile de cultură şi sport subordonate trebuie să-l aibă potrivit prevederilor OUG 63. „La Filarmonica «Oltenia» nu pot fi făcute disponibilizări pe baza OUG 63. Acum se lucrează la alte organigrame, iar mâine (astăzi – n.r.), acestea vor fi duse din nou la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici. Nu putem da cifre în prezent“, a declarat viceprimarul craiovean Mărinică Dincă. Prin excluderea Filarmonicii „Oltenia“ din schemă, pot fi salvate peste 100 de locuri de muncă din primărie şi din unităţile menţionate, au apreciat vineri surse din Primăria Craiova.

Schema în vigoare ieri

Potrivit organigramelor pe care executivul intenţiona să le supună aprobării consiliului local pe 29 iulie, dar care ar putea fi modificate astăzi, în Primăria Craiova ar fi trebuit să rămână 395 de oameni, iar în unităţile de cultură şi sport – 397. Cele mai multe posturi urma să dispară de la Direcţia Servicii Publice, 18 din 48, apoi de la Taxe şi Impozite Locale a primăriei, 18 din 104, Urbanism, 13 din 52, Economico-financiară, 12 din 62, Relaţii publice, 9 din 27, Patrimoniu, 9 din 29, Proiecte şi programe de dezvoltare, 7 din 36, Juridic şi Contencios-Administrativ, 4 din 25. Ar mai fi fost de tăiat două servicii din subordinea primarului şi un birou din subordinea secretarului municipiului. La celelalte instituţii, împărţeala avizată iniţial de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici este: Teatrul Liric „Elena Teodorini“ – 156 de posturi, Filarmonica „Oltenia“ – 138, Ansamblul Folcloric „Maria Tănase“ – 55, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri“ – 22, Sport Club Municipal – 20, Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ – 6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU