9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTârgujienii au donat bani, haine şi alimente pentru sinistraţi

Târgujienii au donat bani, haine şi alimente pentru sinistraţi

La cele două corturi care au fost amplasate în centrul municipiului Târgu Jiu au venit de vineri până ieri sute de persoane care au donat bani şi alimente pentru sinistraţii din Moldova.

Locuitorii municipiului Târgu Jiu au demonstrat că nu au uitat ce înseamnă solidaritate şi, chiar şi în plină criză economică, au venit în număr destul de mare şi au donat alimente, haine, încălţăminte şi alte produse pentru sinistraţii din Moldova. Până acum s-au strâns peste 90 de saci cu îmbrăcăminte şi încălţăminte, zeci de pachete cu zahăr, orez, făină, câteva baxuri de apă minerală, produse igienico-sanitare şi jucării. Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, a declarat că s-a strâns şi suma de 570 de lei, bani care vor fi utilizaţi în scop umanitar. „A mers destul de bine şi cetăţenii au demonstrat solidaritate. Acei oameni sunt la nevoie, trebuie ajutaţi şi ne bucurăm că am reuşit să strângem ajutoare. La sediul Crucii Roşii mai avem zece saci cu îmbrăcăminte, pături şi alte obiecte pentru 50 de persoane. Au mai donat oamenii şi pături, şi saltele, burdufuri de pernă, lenjerie de pat. Fiecare ce a putut“, a spus Grigore Bunăiaţu, directorul Crucii Roţii Gorj.

Ortacii donează masa caldă şi bani

Aproximativ 11.000 de mineri din cadrul SNLO din cele două complexuri energetice din Gorj – Rovinari şi Turceni au acceptat să îşi doneze masa caldă sinistraţilor din Moldova, loviţi de inundaţii. Astăzi, un convoi cu ajutoare se îndreaptă spre judeţele afectate de inundaţii. Tirurile conţin pături, saltele, alimente de strictă necesitate şi alte lucruri de care sinistraţii au nevoie urgent. De asemenea, potrivit lui Viorel Temelescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), ortacii au fost de acord să doneze masa caldă. „11.000 de mineri şi energeticieni, din bazinele carbonifere şi energetice Rovinari, Roşia-Peşteana, Motru, Vâlcea, Mehedinţi, dar şi cei de la termocentralele Rovinari şi Turceni au renunţat la masa caldă şi au pus bani pentru sinistraţii din Moldova. Având în vedere situaţia deosebit de gravă în care se află localităţile din sudul Moldovei, sindicatele au hotărât să dovedim că suntem solidari. Luni (astăzi – n.r.), un convoi umanitar va pleca din Oltenia către zonele afectate din Moldova. Convoiul va transporta alimente şi materiale de strictă necesitate pentru sinistraţi, din care nu vor lipsi pături, saltele şi obiecte de uz casnic. Avem aproximativ zece tone de alimente“, a spus Viorel Temelescu, vicepreşedintele FNME. Minerii şi energeticienii din cadrul Complexului Energetic Turceni vor strânge şi bani, sindicaliştii să strângă 150.000 de lei, care vor fi depuşi în Fondul Solidaritatea. „Sper ca în urma acestei acţiuni să strângem un milliard şi jumătate de lei vechi. Banii o să fie daţi primăriilor cele mai afectate şi le vom pretinde o hotărâre de consiliu local prin care să stabilească exact ce trebuie făcut cu banii“, a spus Ionel Manţog, directorul economic al CE Turceni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU