19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cel mai mare hamburger din lume
Bucătarii unui restaurant australian revendică recordul mondial pentru cel mai mare hamburger, după ce au petrecut 12 ore pentru a prepara o chiftea gigantică de 81 de kilograme. Potrivit site-ului zejournal.info, în afară de chifteaua uriaşă, pentru hamburgerul de Cartea Recordurilor a mai fost nevoie de 120 de ouă, 150 de bucăţi de caşcaval, 1,5 kilograme de sfeclă roşie, 2,5 kilograme de roşii şi aproape două kilograme de salată. Totul a fost asezonat cu un sos special şi aşezat cu mare grijă şi efort între două chifle uriaşe cu susan. Cântărind în total 90 de kilograme, hamburgerul australian depăşeşte cu şase kilograme recordul anterior, deţinut de un restaurant american din Michigan. Pentru ca recordul să poată fi omologat, proprietarii restaurantului au inclus uriaşul preparat în meniul localului. Prin urmare, cei care vor dori să se înfrupte din hamburgerul de Cartea Recordurilor va trebui să scoată din buzunar 1.500 de dolari australieni, adică 1.025 de euro.

Alicia Keys ar vrea să adopte un copil din Africa
Cântăreaţa de R&B Alicia Keys, care a anunţat de curând că este însărcinată, are în plan să adopte un copil din Africa, informează site-ul starpulse.com. Ideea i-a venit artistei după ce a vizitat în mai multe rânduri Continentul Negru, în cadrul unor evenimente de caritate, care au convins-o să ajute, pe cât poate, orfanii africani. Alicia Keys de-abia a aflat că va deveni mămică pentru prima dată, însă s-a gândit deja să îi aducă un frăţior sau o surioară copilului ei încă nenăscut. „Adopţia nu este exclusă. Mi-ar plăcea să găsesc o modalitate care să fie potrivită cu aspiraţiile mele. Oricum, dacă aş putea aş lua acasă toţi copiii amărâţi pe care i-am întâlnit în Africa. Recunosc acum că oamenii pe care i-am cunoscut acolo, şi mai ales copiii, au fost o adevărată inspiraţie pentru mine“, a mărturisit Alicia Keys.

Record mondial de „fântâni“ de Coca Cola
Studenţii unei universităţi din China au stabilit un nou record mondial pentru cele mai multe „fântâni“ create simultan prin aruncarea de mentosane în sticle de Coca Cola. Potrivit site-ului web.orange.co.uk, 2.175 de tineri s-au adunat pe terenul de baschet din curtea Universităţii Changchun din provincia Jilin, unde au creat mii de fântâni de Coca Cola în acelaşi timp. Studenţii, care s-au protejat cu pelerine de ploaie, au aruncat simultan mentosane în sticle de Coca Cola, la sfârşitul unei numărătoare inverse făcute printr-o staţie audio instalată în curte. Vicedecanul universităţii a menţionat că studenţii au făcut antrenamente pentru a realiza acest record, care deja a fost omologat de Guiness Book. Recordul anterior era deţinut de studenţii Facultăţii de Management din Turiba, Letonia, care în 2008 au creat simultan 1.911 fântâni de Coca Cola.

Paris Hilton: „Păpuşa Barbie este unul dintre idolii mei“
Paris Hilton a făcut haz pe seama criticilor care au spus despre ea că arată exact ca o păpuşă Barbie. După cum informează site-ul starpulse.com, moştenitoarea lanţului de hoteluri Hilton a defilat pe podiumul de prezentare în cadrul Săptămânii de Modă de la Sao Paulo, iar gurile rele au spus despre ea că este copia fidelă a păpuşii blonde. Se pare însă că răutăţile nu şi-au atins ţinta, pentru că, departe de a fi deranjată, Paris Hilton s-a declarat chiar flatată de această comparaţie. Într-un mesaj postat pe Twitter imediat după apariţia acestor comparaţii, Paris a spus că este de-a dreptul încântată de faptul că a fost comparată cu o păpuşă Barbie. „O iau ca pe un compliment, căci păpuşa Barbie este unul dintre idolii mei“, a scris diva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS