9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProstituţie, în locul unui job de baby-sitter în Italia

Prostituţie, în locul unui job de baby-sitter în Italia

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj, în colaborare cu poliţişti ai IPJ Gorj, beneficiind de sprijinul de specialitate al ofiţerilor DGIPI, sub coordonarea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de persoane, în scopul exploatării sexuale. Gruparea acţiona pe relaţia România-Italia şi era formată atât din cetăţeni români, cât şi din albanezi.
Pe 5 iunie, pe raza comunei gorjene Ţânţăreni, a fost organizată o acţiune de prindere în flagrant, în timpul căreia au fost identificaţi Lleshi Erjon, de 33 de ani, cetăţean albanez, şi Aurelia Mudăvoiu, de 23 de ani, cetăţean român, ambii cu domiciliul în Italia, care intenţionau să scoată din România o tânără. „Continuând cercetările, s-a stabilit faptul că, în perioada 2008-2010, membrii grupării au racolat mai multe tinere pe care, sub promisiunea că le vor găsi un loc de muncă ca baby-sitter în Italia, le scoteau din ţară.
Odată ajunse pe teritoriul Italiei, tinerelor li se reţineau documentele de identitate şi erau obligate să practice prostituţia, ulterior fiind vândute altor cetăţeni albanezi, cu sume cuprinse între 5.000 şi 14.000 de euro. Pentru destructurarea acestui grup infracţional s-a colaborat cu autorităţile judiciare din Italia, mare parte dintre membrii grupării fiind arestaţi pe teritoriul acestui stat. Cei doi suspecţi prinşi în flagrant au fost reţinuţi iniţial pentru 24 de ore, fiind prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Gorj, unde instanţa de judecată a emis pe numele lor mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de aderare şi constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII