19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernanţii, fluieraţi de pensionari

Guvernanţii, fluieraţi de pensionari

Câteva zeci de pensionari au protestat ieri, la ora prânzului, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Mitingul a fost organizat de Asociaţia Pensionarilor „Mihai Viteazul“ şi a durat aproape două ore. Forţele de ordine din cadrul poliţiei şi jandarmeriei au vegheat ca protestul să nu degenereze în acţiuni violente, cum s-a întâmplat în alte localităţi. Pensionarii doljeni au manifestat însă fără să arate vreo tendinţă către violenţă.
Înarmaţi cu un banner şi câteva pancarte pe care era înscrisă o replică prezidenţială adaptată la situaţia pensionarilor – „Ne-a ciuruit!“ -, aceştia au strigat „Jos guvernul!“ şi „Jos Băsescu!“. Au huiduit şi au fluierat, nemulţumiţi de reducerea cu 15% a pensiilor, măsură care premierul Emil Boc a anunţat duminică seară că va fi pusă cu certitudine în practică. Pentru a suplini lipsa materialelor de propagandă, câţiva participanţi s-au apucat să scrie lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, scăpând însă o groază de greşeli gramaticale, fapt ce a generat discuţii aprinse chiar între participanţi.
Un fost judecător, acum pensionar, care ieşise la plimbare prin centru, a trecut prin zona teatrului, curios să afle ce se întâmpla. Intrase în vorbă cu câţiva pensionari, însă a plecat repede când unul dintre participanţii la miting l-a recunoscut şi i-a strigat: „Ce cauţi, dom’le, aici, că dumneata ai pensie de 100 de milioane?“.
„Suntem împotriva reducerii pensiilor, dar şi a salariilor, şi a burselor studenţilor. Au de unde să ia bani: din evaziune fiscală, din reducerea drastică a cheltuielilor publice, din stoparea afacerilor cu statul a tuturor parlamentarilor“, a spus în faţa manifestanţilor Vasile Toma, preşedintele executiv al Asociaţiei Pensionarilor „Mihai Viteazul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII