11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Vine târgul

Lucrările de amenajare a târgului provizoriu de săptămână din Craiova sunt la final.
Autorităţile publice susţin că în acest moment, practic, nu ar mai fi nevoie decât de iluminat pentru a începe atribuirea spaţiului pe sectoare de vânzare. „Gardul de delimitare a fost făcut, intrările sunt gata. Astăzi (vineri – n.r.) a fost instalată şi poarta dinspre strada Râului. Am cerut şi amenajarea instalaţiilor de iluminat şi cam asta ar fi tot. Probabil că, în câteva zile comercianţii din fostul târg pot începe să se mute. Noi o să-i anunţăm din vreme“, a declarat viceprimarul Teodor Sas. În paralel, municipalitatea a iniţiat şi demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare a noii pieţe, a mai spus oficialul craiovean. Terenul este situat în incinta Regiei Autonome de Transport Craiova din strada Dimitrie Gerota, însă intrările vor fi din bulevardul Râului şi din strada Constantin Severeanu.

Locuri insuficiente

Zona este inspectată zilnic de târgoveţii obligaţi să părăsească târgul vizitat până mai ieri de oameni din toată Oltenia. Ei au fost somaţi să-şi demoleze micile construcţii până pe 17 mai şi să renunţe la vânzarea produselor până când primăria le va oferi alternativă. Unii şi-au cam pierdut răbdarea, după cum povestesc muncitorii care lucrează la curăţarea terenului şi la diverse amenajări. „Într-o zi au venit cred 100 de persoane. Ne-au întrebat pe noi când e gata şi ne-au certat că e spaţiul mic, că să lucrăm mai repede… Ne-au zis că o să vină în fiecare zi, că le e frică să nu rămână fără loc. Alţii vin să întrebe când e gata târgul că vor să cumpere“, a spus unul dintre angajaţii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ Craiova.

Şi complexul

Pe amplasamentul celui mai frecventat târg din Oltenia se va ridica Centrul Multifuncţional Craiova. Construcţia va începe cu pavilionul central, o investiţie de 20 de milioane de euro, finanţată în proporţie de aproape 40% din bani europeni. Potrivit viceprimarului Mărinică Dincă, contractul de finanţare va fi semnat în circa trei săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII