9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAgricultura, cheia ieşirii din criză

Agricultura, cheia ieşirii din criză

Timp de cinci zile, Craiova este din nou în centrul producătorilor şi distribuitorilor de maşini şi utilaje agricole. În perioada 15 – 19 mai, se desfăşoară o nouă ediţie a târgurilor AGROTEX – AGRALIMENT.   

Fermierii din Oltenia au, începând de sâmbătă, posibilitatea să compare ofertele firmelor specializate în domeniul agricol şi să-şi achiziţioneze maşini, utilaje şi echipamente folosite în agricultură la preţuri speciale. Până pe 19 mai, între orele 10.00 – 18.00, Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a judeţului Dolj organizează la Centrul Expoziţional Transfrontalier din Craiova, situat în Calea Severinului nr. 23 A (pe platforma RAT, vizavi de BAUMAX), târgurile AGROTEX – AGRALIMENT, ediţia 2010. „La eveniment participă 40 de societăţi comerciale care prezintă o bogată ofertă de maşini şi utilaje agricole destinate atât marilor fermierilor, cât şi micilor fermierilor care exploatează suprafeţe mici de teren (tractoare, combine, motosape, motofierăstraie, motounelte, motocositoare, maşini pentru tuns gardul, atomizoare, pluguri, semănători, remorci, maşini de stropit şi erbicidat, prese, freze, manometre, dispozitive de manipulare fructe şi legume)“, a declarat Ioan Vigaru, preşedintele CCI Dolj. Din oferta târgurilor nu lipsesc însă materialul semincer, florile, vinurile şi produsele alimentare, pe cele din urmă vizitatorii având posibilitatea să le deguste.  

„Oltenia are lucruri extraordinare de arătat“

Specialiştii din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) oferă informaţii şi consultanţă de profil. „Agricultura este un domeniu foarte important şi executivul ar trebui să-i acorde o atenţie mult mai mare, pentru că aceasta ar putea contribui la o traversare mai uşoară a situaţiei economice actuale“, a atras atenţia Ioan Vigaru. Ideea că se impune o mai mare atenţie asupra agriculturii a fost subliniată şi de Mircea Dinescu, prezent la eveniment cu produse alimentare tradiţionale şi vin fabricat la Cetate. „Când am sosit la Cetate era o ruină, în condiţiile în care la 1900, în localitate erau 40 de cârciumi, 60 de ateliere de croitorie, 60 de ateliere de cizmărie şi 1.200 de firme de import-export, iar croisanturile vieneze se făceau cu făină de la Cetate produsă la Moara lui Barbu Drugă“, a precizat Mircea Dinescu, care a atras atenţia asupra faptului că oltenii trebuie să aibă iniţiativă şi să nu ezite să pună accent mai mare pe turism. „Oltenia nu are turism, deşi are atâtea lucruri extraordinare de arătat“, a adăugat Dinescu.

Tombolă cu premii surpriză
Vizitatorii târgurilor AGROTEX – AGRALIMENT pot participa la o tombolă cu premii surpriză. Extragerea la tombolă va avea loc în ultima zi a evenimentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII