11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTren deraiat lângă Petroşani

Tren deraiat lângă Petroşani

Şase vagoane încărcate cu cărbune dintr-un tren aparţinând operatorului privat de transport feroviar Unifertrans au deraiat ieri între staţiile Merişor şi Crivadia, la ora 9.20. În urma incidentului nu au fost înregistrate victime.

Şase vagoane ale unui tren de marfă au deraiat între staţiile Merişor – Crivadia, în timp ce se circula pe relaţia Petroşani – Simeria.
Inspectorul-şef al Autorităţii Feroviare Române (AFER), Gelu Dae, a declarat ieri că deoarece pe relaţia Petroşani – Simeria calea ferată nu a fost reabilitată, trenurile circulă cu o restricţie de viteză de 30 km/oră, astfel încât existau riscuri mari de producere a unor incidente.

Problema principală a sistemului: subfinanţarea

„Calea ferată nu este refăcută decât pe Coridorul 4 paneuropean, restul zonelor fiind reabilitate într-un procent scăzut din cauza subfinanţării căii ferate. Pe această relaţie, Petroşani – Simeria, există riscul producerii unui astfel de incident precum cel de astăzi (ieri – n.r.), cum există riscul şi pentru alte zone unde calea ferată nu a fost reabilitată“, a explicat, pentru NewsIn, Gelu Dae.
Acesta spune că se va putea pronunţa asupra cauzelor deraierii celor şase vagoane doar după ce echipa care s-a deplasat la faţa locului va stabili motivele incidentului.

Trenurile au avut întârzieri de o oră

Potrivit CFR, la faţa locului s-au deplasat imediat comisiile de cercetare ale CFR SA şi ale AFER, precum şi echipele de intervenţie din cadrul Regionalei Timişoara, care, cu ajutorul utilajelor speciale, au efectuat operaţiunile de repunere pe şină a vagoanelor deraiate şi de eliberare a gabaritului. „Până la repunerea vagoanelor deraiate pe şină, circulaţia trenurilor de călători, pe relaţia Petroşani – Simeria, se va desfăşura doar pe firul II. Trenuri întârziate sunt P 2702, care circulă pe relaţia Simeria – Petroşani, cu 55 de minute. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei cu plecare de la Timişoara şi de la Bucureşti să solicite informaţii despre întârzierile acumulate în parcurs, în staţiile şi agenţiile CFR centrale şi locale“, au precizat reprezentanţii CFR, imediat după producerea accidentului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII