17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlarmă falsă cu bombă pe Aeroportul Timişoara

Alarmă falsă cu bombă pe Aeroportul Timişoara

Autorităţile timişene au fost puse ieri pe jar de un apel telefonic prin care un bărbat a anunţat că la bordul unui avion care decolase de pe Aeroportul Internaţional din Timişoara ar fi plasată o bombă. Alarma dată s-a dovedit doar o glumă proastă.

Turnul de control al Aeroportului Internaţional Timişoara a anunţat că un comandant de aeronavă, care iniţial a refuzat să-şi spună identitatea, a informat ieri că la bordul unui avion ar exista un pasager care ar avea o bombă asupra lui. Apelul la 112 a fost făcut la ora 6.50.
„Aeronava a decolat în jurul orei 6.30, iar după zece minute turnul de control a fost informat că la bordul avionului ar exista o bombă. Aeronava a revenit deja la sol de câteva minute, iar cei 165 de pasageri au fost evacuaţi“, a declarat comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat“, Mihai Benga, după incident.
Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat“ al judeţului Timiş, Diana-Sindia Vlaia, ulterior s-a mai primit un apel, potrivit căruia ar fi fost plasată o bombă fie în avionul către Londra, fie în avionul care face escală la Timişoara, în jurul orei 8.00, cu destinaţia Roma.
Iniţial, ameninţarea cu bombă a fost anunţată de comandantul unei aeronave aparţinând companiei low cost Wizz Air. Un comunicat remis de Wizz Air a anunţat însă că turnul de control din Timişoara a confirmat că ameninţarea falsă cu bombă se referă la aeronava altei companii, nu la un avion al Wizz Air.

Autorul apelului telefonic a fost identificat şi reţinut la scurt timp

După ce aeronava a fost întoarsă la sol şi evacuată, procurorii DIICOT au început cercetările. La scurt timp după începerea investigaţiilor, DIICOT a anunţat că a identificat persoana care a anunţat falsa alarmă cu bombă de pe Aeroportul Internaţional „Traian Vuia“ din Timişoara. Bărbatul se numeşte Viorel Anghelescu, are 49 de ani şi este din Constanţa. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Apărării, Viorel Anghelescu nu este ofiţer în rezervă şi nici nu a fost vreodată cadru al Ministerului Apărării Naţionale, aşa cum pretinsese. Bărbatul a fost dus la Bucureşti pentru a fi audiat.
Procurorii urmează să stabilească, în urma audierilor, care este legătura dintre pasagerul suspectat că ar fi avut o bombă asupra sa şi constănţeanul care a anunţat alarma falsă, având în vedere că Anghelescu a dat autorităţilor numele pasagerului şi ştia că acesta se află în avion. Persoana despre care constănţeanul a spus că ar avea o bombă asupra sa în avion a fost şi ea audiată de procurori, însă, din primele cercetări a rezultat că aceasta nu are nici o legătură cu falsa alarmă.
Procurorii au ajuns la concluzia că Viorel Anghelescu suferă de schizofrenie paranoidă, în urma audierii acestuia şi analizării documentelor medicale depuse la dosar, astfel încât au dispus internarea sub pază la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obregia“ din Bucureşti în vederea efectuării unei expertize medico-legale neuropsihiatrice, pentru a se stabili dacă are sau nu discernământ în raport cu faptele săvârşite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII