9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mărţişor de suflet

Un mărţişor de suflet

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a semnat vineri un protocol de colaborare cu Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova şi Fundaţia „Cuvântul care zideşte“, protocolul având ca obiectiv derularea unei campanii de strângere de fonduri pentru copiii aflaţi în suferinţă. Timp de o lună, cele trei instituţii vor desfăşura în unităţile de învăţământ din judeţul Dolj campania de strângere de fonduri „Un mărţişor de suflet“.
În cadrul atelierelor ocupaţionale şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte“, deţinuţii Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Craiova au realizat până în prezent peste 2.000 de mărţişoare artizanale. În paralel, realizatorii mărţişoarelor şi îndrumătorii lor au solicitat sprijin pentru identificarea unor cazuri de copii aflaţi în suferinţă, astfel încât, prin valorificarea mărţişoarelor să poată contribui material la susţinerea acestora.
Iniţiativa PMT a fost susţinută de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean care, cu sprijinul profesorilor de religie, va promova această campanie în unităţile de învăţământ. Banii rezultaţi în urma desfăşurării campaniei vor fi destinaţi, în egală măsură, atât copiilor victime ale cutremurului din Haiti, cât şi unui elev cu dizabilităţi care suferă de cancer osos.
„Campania se va finaliza printr-o manifestare organizată la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în care se va evalua întreaga activitate şi se va vernisa expoziţia lucrărilor realizate în atelierul de pictură din cadrul Penitenciarului de Minori şi Tineri Craiova“, a declarat Daniel Barbu, purtător de cuvânt al Penitenciarului pentru Minori şi Tineri Craiova.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS