9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljGarda de Mediu începe controlul gropilor de gunoi din judeţ

Garda de Mediu începe controlul gropilor de gunoi din judeţ

Garda de Mediu Dolj a anunţat că, de săptămâna viitoare, va demara două acţiuni tematice de control în judeţ: închiderea gropilor de deşeuri ce nu corespund normelor europene şi colectarea selectivă a deşeurilor. „Aceste două acţiuni au fost amânate din cauza vremii, care nu ne-a permis deplasarea în judeţ, dar vor fi demarate săptămâna viitoare“, a declarat Ileana Şerban, şefa Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.
Problema rampelor de gunoi neconforme din judeţul Dolj a fost prezentată pe larg în articolele anterioare. Gropile de deşeuri care nu sunt construite şi gestionate după normele europene trebuia închise încă din vara lui 2009. Sătenii din Dolj se află încă în situaţia de a nu avea unde să arunce deşeurile menajere după ce gropile din mai toate localităţile judeţului au fost îngrădite şi acoperite cu pământ. Urmarea închiderii rampelor a fost că oamenii au aruncat gunoiul la marginea localităţilor, pe câmp. Astfel, în loc de două-trei puncte de poluare au apărut cinci-şase, iar astfel de situaţii se regăsesc în mai toate comunele judeţului.
De la începutul anului, comisarii de mediu doljeni au efectuat 118 controale la agenţii economici din judeţ, 90 dintre acestea fiind planificate, iar restul fiind făcute în urma sesizărilor primite. Comisarii au aplicat 15 amenzi în valoare de aproximativ 200.000 de lei şi au dat 25 de avertismente. „Avem şi două cazuri în care am dispus suspendarea activităţii pentru nerespectarea normelor de mediu“, a mai spus Ileana Şerban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU