11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalContrabandă cu maşina Salubrităţii

Contrabandă cu maşina Salubrităţii


Poliţiştii mehedinţeni au descoperit într-o maşină de salubritate din Drobeta Turnu Severin 1.880 de pachete de ţigări de contrabandă şi 24 de litri de alcool, provenite de la duty-free-urile din Vama Porţile de Fier I.

Situaţie în premieră în Mehedinţi. Poliţiştii aveau informaţii cum că într-o maşină a operatorului de salubritate Brantner din Drobeta Turnu Severin s-ar afla ţigări de contrabandă şi alcool, provenite de la duty-free-urile din Vama Porţile de Fier I. Suspiciunile poliţiştilor s-au adeverit, joi la prânz, când poliţiştii au descoperit în bena maşinii 1.880 de pachete de ţigări şi 24 de litri de alcool, marfă provenită din contrabandă.
„Lucrătorii de la Biroul Investigaţii Criminale au descoperit într-o autospecială a firmei de salubrizare 1.880 de pachete de ţigări de contrabandă şi 24 de litri de alcool provenite din shop-urile din Vama Porţile de Fier I. Se fac cercetări pentru a se stabili cu exactitate cum a ajuns marfa în maşină, iar celor patru bărbaţi li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de contrabandă, mai precis trecerea prin punctul de frontieră a unor produse accizabile a căror valoare depăşeşte 20.000 de lei, faptă pedepsită cu închisoare de la doi la şapte ani“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.
Autospeciala firmei de salubrizare din Severin ridică săptămânal gunoiul din Vama Porţile de Fier I, gunoi provenit de la duty-free-uri. Angajaţii firmei spun că nu ştiu cum au ajuns ţigările şi alcoolul în maşină.
„Eu nu ştiu nimic despre ţigări şi alcool. Noi am mers în vamă să ridicăm gunoiul de la magazinele de acolo. Erau nişte cutii din carton, dar nu m-am uitat să văd ce este în ele. Erau puse lângă pubele şi le-am luat la gunoi. Poate au fost puse de altcineva“, a spus unul dintre angajaţii firmei Brantner.
Directorul punctului de lucru local al Brantner, Constantin Traşcă, a declarat că a aflat despre incident de la directorul general al firmei de la Cluj.
„Voi lua măsuri drastice faţă de cei patru angajaţi, cărora li se va desface contractul de muncă pentru abuz în serviciu. Sunt consternat de cele întâmplate“, a declarat Constantin Traşcă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII