19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedicul cardiolog Grigore Lupescu, o personalitate a secolului XXI

Medicul cardiolog Grigore Lupescu, o personalitate a secolului XXI

Medicul cardiolog Grigore Lupescu, din Târgu Jiu, este una dintre marile personalităţi ale secolului XXI. Membru al Academiei de Ştiinţe din New York, preşedinte al AMR Gorj după 1989, şef al Secţiei cardiologie între anii 1977-2002, medicul Lupescu a descoperit în anii '80 un unguent pe bază de nitroglicerină care s-a dovedit eficient în tratarea a numeroase afecţiuni. „Premiul internaţional al Păcii“, acordat de Convenţia Culturală afiliată ABI, şi „Medalia internaţională a libertăţii“ reprezintă cele mai recente distincţii primite de medicul gorjean.
Cardiologul Grigore Lupescu va împlini pe 30 august vârsta de 79 de ani. Este singurul gorjean membru al Academiei de Ştiinţe din New York, fiind o somitate în lumea medicinei. Medicul Grigore Lupescu este în prezent pensionar. Numele său este legat de numeroase nominalizări şi distincţii internaţionale în domeniul ştiinţei, medicinei şi cercetării. Este, de asemenea, membru al Societăţii Mediteraneene de Cardiologie şi Chirurgie Cardiovasculară, al Uniunii Medicale Balcanice şi apare în dicţionare ca „Marquis Who‘s Who in the World“, „Who‘s Who in Science and Engineering“. Numele lui Grigore Lupescu mai apare printre primii 1.000 de savanţi ai lumii şi în „Catalogul Internaţional al Distinşilor Lideri“, editat de Institutul Biografic American (ABI). A primit Medalia Americană de Onoare şi a fost nominalizat între cei mai interesanţi 100 de oameni ai anului 2002, mari minţi ale secolului XXI şi printre cei 1.000 de lideri de influenţă ai lumii, alături de Putin sau Ronald Reagan.

Recunoaştere pe plan mondial

De-a lungul anilor, a primit importante recunoaşteri internaţionale. „Şi în anul 2009 am primit o serie de nominalizări şi distincţii internaţionale, deosebit de onorante, îndeosebi de la Institutul Biografic American (ABI), din Carolina de Nord, SUA, din partea preşedintelui J.M. Ewans şi de la Centrul Biografic Internaţional (IBC), din Cambridge, Anglia, sub semnătura directorului general Nicholas Saw. Figurez într-o nouă ediţie «Mari minţi ale scolului XXI», care constituie una dintre cele mai populare şi căutate cărţi în colecţiile celor mai mari biblioteci din lume. Am fost inclus printre «Minţile creative şi influente», cuprinzând 1.000 de personalităţi remarcabile din întreaga lume“, a spus, cu blândeţe şi modestie, medicul Grigore Lupescu.

Crede în Dumnezeu

De aproape o jumătate de secol, Grigore Lupescu este căsătorit cu Iuliana, medic pediatru, şi au împreună un băiat, medic cardiolog la Târgu Jiu, şi o fată, medic de familie în Bucureşti. Cunoscuţii săi spun despre medicul cardiolog Grigore Lupescu că este un om a cărei filozofie de viaţă este credinţa în Dumnezeu. „Doctorul Lupescu reprezintă o sursă de inspiraţie pentru cei din jur. Din partea institutului ABI vă trimit mulţumirile mele din inimă şi vă mulţumesc pentru realizările şi exemplul dumneavoastră onorabil“, sunt cuvintele directorului general Nicholas Saw. De-a lungul anilor, medicul gorjean Grigore Lupescu a scris numeroase lucrări de cercetare în domeniul cardiologiei, specializarea sa.

Nitrovital L – medicamentul minune

Medicamentul a fost descoperit în anul 1982. Preparatul a fost realizat iniţial în laboratoarele farmaciilor din Târgu Jiu. „Medicamentul a scos la iveală efecte locale nebănuite ale nitroglicerinei. A fost prezentat la Congresul internaţional de farmacologie de la Paris, unde a primit cele mai bune aprecieri. Efectele sale au fost publicate în numeroase reviste medicale din întreaga lume“, a spus medicul Grigore Lupescu. Începând din 1987, unguentul a fost brevetat sub denumirea de „Nitrovital L“ şi a început să fie produs de fabrica de medicamente din Târgu Mureş. În prezent, acest medicament miraculos nu se mai fabrică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII