14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPunct şi de la capăt în procesul pentru Clubul Electroputere

Punct şi de la capăt în procesul pentru Clubul Electroputere

Sindicaliştii fabricii şi CNSLR Frăţia s-au judecat doi ani pentru proprietatea asupra imobilului. Instanţa a trimis dosarul la rejudecare.

Curtea de Apel Craiova a retrimis recent spre rejudecare dosarul în care Sindicatul Liber „Electroputere“ Craiova îşi revendică dreptul de proprietate asupra clădirii clubului sindical, situată pe bulevardul Calea Bucureşti. Astfel, conform unei sentinţe din noiembrie 2009, dosarul a fost retrimis spre judecare. Cauza a fost înregistrată pe rolul tribunalului în urmă cu circa două săptămâni, iar primul termen va fi pe 11 februarie. Liderul sindicatului, Aurel Bojenoiu, spune că drumul în justiţie pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra clădirii este extrem de anevoios. „De mai bine de doi ani, ne judecăm pentru a ne demonstra dreptul de proprietate asupra clădirii. Noi plătim dintotdeauna dările către stat, muncitorii de aici au participat în urmă cu 40 de ani la construirea spaţiului. Şi tot cu bani de la sindicat finanţăm activităţile de aici. Am avut cursuri de balet, dansuri şi muzică populară etc. Pentru că nu s-au mai păstrat actele, este greu să se stabilească proprietarul“, a spus Bojenoiu. Cu toate că imobilul era destinat sindicaliştilor de la Electroputere, Aurel Bojenoiu spune că acesta nu este inclus în patrimoniul fabricii.
Sindicaliştii se războiesc în justiţie cu cei de la confederaţia CNSLR Frăţia, care se pretinde moştenitoarea defunctei UGSR – Uniunea Generală a Sindicatelor din România. Potrivit sindicaliştilor, imobilul – care are circa 1.000 de metri pătraţi – valorează mai multe milioane de euro. În plus, beneficiază de un vad foarte bun, ceea ce-l face atractiv pentru tot felul de afacerişti. La momentul declanşării acţiunii în instanţă, reprezentanţii CNSLR Frăţia susţineau că imobilul figurează în arhiva fostului UGSR, iar sindicatul de la Electroputere doar l-a avut în administrare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII