14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAu făcut baie la -3 grade în Herculane

Au făcut baie la -3 grade în Herculane

Zeci de turişti curajoşi din mai multe judeţe ale României, dar şi de peste Prut au ignorat marţi noapte gerul Bobotezei şi s-au scăldat la -3 grade Celsius în apele reci ale râului Cerna de la poalele Munţilor Mehedinţiului, lângă staţiunea Băile Herculane. Cu toate că afară bătea un vânt rece şi ningea, curajoşii şi-au luat prietenele şi soţiile şi au intrat în apa îngheţată a râului, după care au încercat şi apa fierbinte a unor izvoare termale.
Miezul nopţii i-a găsit în albia râului Cerna şi în bazinele cu apă termală şi pe turiştii veniţi de la mii de kilometri distanţă să se călească în munţii de lângă Herculane.
„Am venit din Basarabia, am făcut 1.000 de kilometri ca să intrăm în apele termale de la Herculane. Venim în fiecare an şi nu ne-am îmbolnăvit niciodată. Este al treilea an când îmi aduc şi copilul şi i-a făcut foarte bine“, a spus o moldoveancă.
Unii chiar şi-au luat inima în dinţi şi, după ce au intrat în Cerna, au şi înotat printre sloiurile de gheaţă. Tradiţia spune că aceia care fac baie în râu de Bobotează vor fi sănătoşi tot anul.
„Din moşi strămoşi se ştie că în această noapte toate apele se sfinţesc, iar cei care ajung să intre în apa de la Băile Herculane vor fi tot anul sănătoşi, voioşi şi nu se va lipi nici o boală de ei. După ce ne vom încălzi la cădiţe, vom intra în apa rece ca gheaţa din Cerna, doar aşa o să ne călim“, a spus Dumitru Lungu, localnic din Herculane.
Distracţia nocturnă a fost stropită din plin cu palincă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS