14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Mama cu 15 copii

Ce dă Dumnezeu este mereu binevenit în familia Giugelea din comuna gorjeană Băleşti. Cornelia Giugelea a dat naştere de-a lungul anilor la 15 copii, ultimul venind pe lume chiar în Ajunul Crăciunului. Bucuria naşterii micuţului le-a umplut sufletele celor 16 membri ai uneia dintre cele mai numeroase familii din judeţ.

Cornelia Giugelea, de 34 de ani, din comuna gorjeană Băleşti, a dat naştere în Ajunul Crăciunului celui de-al 15-lea copil al său. Lorena, Miriam, Edera, Estera, Liliana, Elisei, Andrei, Tamara, Ada, Daniel, Tabitha şi ceilalţi copii l-au întâmpinat cu mult drag pe ultimul frăţior, cel mai frumos dar primit de Crăciun. „Dacă Dumnezeu aşa a vrut, am acceptat fericiţi vrerea Lui. O mare bucurie pentru toţi a fost naşterea ultimului copil. Este un bebeluş cuminte, mă ajută şi fetele să am grijă de el. Se spune că oamenii curajoşi nu trebuie să simtă niciodată durerea, aşa că mergem tot înainte. Ne este greu căci nu avem destui bani, dar trebuie să ne descurcăm. Dacă sunt copiii sănătoşi, este bine. Este cel mai important lucru“, a spus proaspăta mămică.
„Am avut o doamnă din Băleşti care a adus pe lume cel de-al 15 lea copil. Pe toţi i-a născut la această maternitate. Sunt sănătoşi şi ea, şi băieţelul care s-a născut puţin înainte de termen. A fost internată cu mai bine de o lună în urmă şi a născut în seara Ajunului Crăciunului. De când sunt eu medic, nu am mai avut o mamă care să aducă pe lume atâţia copii. Este un record pentru judeţul nostru“, a declarat Camelia Roman, şefa Secţiei maternitate a Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

„Dumnezeu e singurul care ne ajută!“

Dragostea pe care şi-o poartă unii altora, înţelegerea din sânul acestei familii, care numără acum 17 membri, sunt lucruri pe care rar le întâlneşti. Fericirea lor este umbrită de grijile materiale cărora sunt nevoiţi să le facă faţă. „Dumnezeu e singurul care ne ajută. El ne dă sănătate, putere, răbdare să le învingem pe toate. Trăim din salariul soţului şi din alocaţiile copiilor. Nu sunt mulţi bani, însă nu ne plângem niciodată, ne vom descurca. Muncim cu toţii, de la cel mai mic, până la cel mai mare. Avem vite şi o grădină – ne descurcăm noi să nu murim de foame, să crească toţi copiii mari, să facă şcoli şi să se ducă, mai târziu, la casele lor. Sunt descurcăreţi, chiar dacă sunt micuţi. Cei care sunt la şcoală învaţă bine, au note mari şi se ajută unii pe alţii atât la lecţii, cât şi la munca pe care o au de făcut în gospodărie“, a explicat Cornelia.
Deşi a născut 15 prunci, chipul femeii nu şi-a pierdut din frumuseţe şi seninătate. Mereu zâmbitoare, mereu voioasă şi încrezătoare în ziua de mâine, Cornelia are grijă cu nemăsurată dragoste de pruncii săi şi de gospodărie.

Născuţi de Crăciun

În preajma Crăciunului din acest an, la maternitatea din Târgu Jiu au venit pe lume nouă bebeluşi, toţi sănătoşi. „Am avut o mămică minoră, o fată de etnie romă, de 13 ani, care a născut un băiat. Nu am mai avut de multă vreme o mamă cu vârstă aşa fragedă. S-au mai născut încă opt bebeluşi. Două naşteri au fost premature, dar şi nou-născuţii, şi mamele lor sunt bine“, a spus doctorul Camelia Roman, şefa Secţiei maternitate.

Copiii, darul lui Dumnezeu

Reprezentanţii Primăriei Băleşti au declarat că au încercat de mai multe ori să îi convingă pe cei doi soţi să nu mai aibă copii, însă aceştia au refuzat să le urmeze sfaturile: „Le-am spus mereu să nu mai facă alt copil, însă aşa este credinţa lor. Ce le dă Dumnezeu este bineprimit. Au foarte mulţi copii. Nu mai avem în comună aşa familie numeroasă. Problema este că nu prea au bani şi se descurcă greu. Ei nu se prea plâng. Spun mereu că vor doar să fie sănătoşi“, a declarat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII