9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSărbători fără excese la Craiova

Sărbători fără excese la Craiova

Nici Crăciunul nu mai este ce a fost. Perioada în care excesele alimentare şi comele alcoolice umpleau serviciile de urgenţă, care erau nevoite să lucreze cu personal suplimentat ca să facă faţă numărului mare de solicitări, a trecut. Anul acesta, Naşterea Domnului i-a găsit pe oameni mult mai cumpătaţi.
În Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Craiova bătea vântul ieri. Cadrele medicale, adunate în salonul de resuscitare, schimbau impresii despre zilele de Crăciun abia încheiate, în timp ce sala de aşteptare era goală.
Nici Serviciul de Ambulanţă Dolj nu a avut un număr mare de solicitări. Potrivit medicului de gardă, dr. Remus Ciocâlteu, numărul persoanelor care au solicitat ajutor medical de urgenţă a fost chiar mai mic decât într-o zi obişnuită, cu aproximativ 20%. „În prima zi de Crăciun am avut 70 de solicitări, iar în a doua zi, 85. Nici în noaptea de 26 spre 27 decembrie nu au fost probleme deosebite, numărul cazurilor la care salvarea a intervenit fiind de 61“, a  precizat dr. Ciocâlteu.
Cele mai multe dintre cazurile la care Serviciul de Ambulanţă Dolj a fost chemat să intervină au fost afecţiuni cardiovasculare şi digestive, precum şi accidente rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII