10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii au făcut exces de alimente şi alcool

Oltenii au făcut exces de alimente şi alcool

Sute de persoane din Olt au ajuns la spital de Crăciun, după ce au mâncat şi au băut în exces. Medicii de la Urgenţe spun că s-au confruntat cu un număr aproape dublu de astfel de solicitări în aceste zile.
Dacă la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt a fost linişte în prima şi în a doua zi de Crăciun, cadrele medicale de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina au avut mult de lucru. Medicii şi asistentele au făcut cu greu faţă valului de solicitări venite din partea oamenilor care au exagerat cu mâncarea şi alcoolul de Crăciun. Cei mai mulţi pacienţi nu au mai chemat salvarea pentru a ajunge la spital, ci au plecat cu taxiul sau au fost aduşi de rude. „Pe 25 decembrie, la Ambulanţă s-au înregistrat 113 solicitări în tot judeţul, iar pe 26 au fost 126. Nu au fost cazuri deosebite. Au predominat agitaţiile psihomotorii şi colicile biliare. Au fost şi persoane care au făcut exces de alimente şi alcool, dar nu în număr mare, ca în alţi ani“, a spus medicul de gardă de la Ambulanţă.

Peste 300 de solicitări la UPU

Medicii de la UPU spun că s-au confruntat cu un număr aproape dublu de solicitări faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. „Am avut 300 de solicitări pe 25 şi pe 26 decembrie, aproape dublu faţă de anul trecut. Majoritatea au fost cauzate de probleme digestive. Oltenii nu au fost cumpătaţi la mâncare şi băutură, am avut şi câteva cazuri de come alcoolice“, a spus asistenta-şefă de la UPU.  
Medicii se aşteaptă ca în zilele următoare numărul solicitărilor să crească. Ei îi sfătuiesc pe oameni să fie cumpătaţi. „Mâncarea şi băutura în exces nu fac bine“, a mai spus şefa de la UPU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII