9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComercianţii de petarde, în vizorul poliţiştilor

Comercianţii de petarde, în vizorul poliţiştilor

Poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Mehedinţi desfăşoară în această perioadă acţiuni pentru depistarea comercianţilor de obiecte pirotehnice interzise.
„Având în vedere că se apropie Sărbătorile de iarnă, vom intensifica activităţile pe linia prevenirii comercializării ilegale a obiectelor artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Se interzice folosirea acestora la o distanţă mai mică de 50 m de construcţiile de locuinţe cu până la patru niveluri şi la mai puţin de 100 m faţă de cele cu peste patru niveluri; pe drumurile publice deschise circulaţiei rutiere, pe aleile pietonale şi în spaţii deschise cu aglomerări de persoane, precum şi la o distanţă mai mică de 500 m de păduri. Atât persoanele fizice, cât şi cele juridice au voie să comercializeze următoarele produse: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, inele de foc, sateliţi. Confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an şi cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei“, a declarat Andreea Dobre, subinspector IPJ Mehedinţi.
În această perioadă, poliţiştii de la IPJ au desfăşurat nouă acţiuni şi au controlat 19 societăţi comerciale şi persoane fizice, fiind confiscate 50 de pachete de obiecte pirotehnice. Au fost costatate două infracţiuni pentru nerespectarea legilor privind deţinerea şi comercializarea fără drept a acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU