14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrăciun pentru copiii necăjiţi

Crăciun pentru copiii necăjiţi

Un spectacol cu gust de brad şi Crăciun, într-un loc ce aminteşte de Craiova de altădată, acorduri de chitară, fotografii, caricaturi şi dansuri de societate. Bănuţii adunaţi se vor transforma în cadouri pentru 50 de copii din comuna Goieşti.

Îl organizează Asociaţia pentru Integrare Europeană Quiz şi Fundaţia Adina Stiftelsen. L-au intitulat „Fii şi tu Moş Crăciun“ şi l-au programat pentru o seară de marţi, 15 decembrie, începând cu ora 18.00, într-un loc cu amintiri, „Craiova d’altădată“. „Pentru că foarte mulţi semeni nu au şansa să se bucure de sărbătoarea Crăciunului, proiectul nostru, pe care îl derulăm pentru al treilea an, îşi propune să aducă soluţii pentru această situaţie. Noi vom merge la 50 de copii proveniţi din familii cu posibilităţi financiare reduse din comuna Goieşti“, precizează Irina Miertescu, preşedinte A.I.E Quiz.
Spectacolul este construit din momente artistice, de la dansuri de societate (aritişti din cadrul clubului Viva Dance), microrecital de chitară (prof. Cristian Mihai Mihăescu), interpretare live (Bogdan Grosu&Firends), dansuri populare (Ansamblul Muguraşul), moment de karate tradiţional realizat de copiii de la clubul sportiv „Centura neagră“, la o licitaţie cu obiecte de artizanat, lucrate manual chiar de copiii din cadrul Şcolii din Goieşti, caricaturi realizate de Alin Ivan (tânăr artist craiovean) sau expoziţie foto cu vânzare. „Aşteptăm peste 70 de persoane care doresc să se bucure de un spectacol în preajma Crăciunului şi care vor să întoarcă această bucurie copiilor cu mai puţine oportunităţi“, adaugă reprezentantul organizatorilor.

Prima ediţie a avut loc în 2007, când Asociaţia pentru Integrare Europeană QUIZ s-a îndreptat spre 24 de familii din Şimnicul de Jos şi din Craiova, iar anul trecut au oferit cadouri de Crăciun pentru aproximativ 90 de copii din familii dezavantajate economic. „Spiritul Crăciunului înseamnă nu numai sărbătoarea creştină petrecută în sânul familiei, ci şi plăcerea de a dărui, de a împărtăşi şi de a trăi sentimentul că poţi fi de folos, că ai puterea de a aduce zâmbetul pe buze şi de a te implica direct, pentru a trăi într-o societate mai bună“, mai spune Irina Miertescu. „Contribuţia individuală a donatorilor va reprezenta un ajutor concret pentru unul dintre cei 50 de micuţi care aşteaptă vizita lui Moş Crăciun, un cadou pentru propria persoană şi un model de urmat“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU