19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Oameni ai cavernelor, la expoziţie
Vizitatorii care au călcat pragul Grădinii Zoologice din Varşovia săptămâna trecută au fost întâmpinaţi de doi oameni preistorici, care îi priveau cu interes din spatele gratiilor unei cuşti, informează Yahoo!News. A fost vorba, de fapt, de oameni obişnuiţi, actori angajaţi să joace rol de Homo Sapiens pentru a trezi interesul pentru strămoşii noştri, oamenii cavernelor. Iniţiatoarea acestui proiect, Maria Mastalerz, a declarat că obiectivul „expoziţiei“ a fost acela de a suscita interesul pentru o piesă de teatru intitulată „Omul cavernelor“, care se joacă pe scena teatrului din capitala Poloniei. Mastalerz a spus însă că în spatele expoziţiei se află şi un mesaj, acela că oamenii moderni nu sunt foarte diferiţi de oamenii preistorici.

Protest împotriva jucăriilor

O mămică din Marea Britania a boicotat activitatea unui magazin, considerând că jucăriile care se vând aici sunt dăunătoare pentru dezvoltarea fetiţelor, informează site-ul zigonet.com. Emma Moore şi sora ei geamănă au iniţiat acest sabotaj şi au protestat împotriva jucăriilor, explicând că nuanţa de roz prezentă pretutindeni, costumele de prinţesă, castelele şi minibucătăriile vândute le încurajează pe fetiţe să fie obsedate de felul în care arată şi le învaţă că aspectul fizic este mai important decât intelectul. Reprezentanţii magazinului au respins acuzaţiile celor două britanice, în special pe cele referitoare la culoarea roz, precizând că magazinul lor oferă o gamă largă de culori pentru jucăriile dedicate fetiţelor.

Poliţiştii italieni au lovit bolidul din dotare

Poliţiştii italieni au făcut praf un bolid în valoare de220.000 de euro donat de compania Lamborghini, după ce şoferul a intrat cu viteză într-un şir de maşini parcate, informează ananova.com. Automobilul, un Lamborghini Gallardo Coupe, care poate ajunge la viteza de 325 km pe oră, este unul dintre cele două pe care poliţia le-a primit de la producătorul de maşini pentru a avea un avantaj în timpul urmăririi infractorilor vitezomani. Accidentul s-a petrecut în apropiere de oraşul Cremona, iar martorii au declarat că maşina de poliţie, care mergea cu viteză foarte mare, a fost forţată să iasă de pe carosabil de un şofer care a ieşit dintr-o staţie de benzină fără să se asigure. Ruşinaţi de acest incident, poliţiştii din maşină au încercat să confişte toate telefoanele martorilor, însă au abandonat ideea după ce sute de curioşi au ajuns la locul accidentului în câteva minute.

Alec Baldwin vrea să renunţe la actorie

Alec Baldwin se gândeşte serios să renunţe la actorie în anul 2012, pentru că, din punctul lui de vedere, cariera sa de la Hollywood este un „eşec total“, informează site-ul starpulse.com. Cu toate că Alec Baldwin este unul dintre actorii „bine văzuţi“ în Cetatea Filmului, a fost nominalizat pentru câştigarea Premiului Oscar şi a fost răsplătit cu două Globuri de Aur şi două premii Emmy, fostul soţ al lui Kim Basinger susţine că în toată cariera lui nu a făcut nici un film de care să fie mândru. Aşa că a hotărât să se retragă din luminile rampei în 2012, când îi expiră contractul semnat pentru serialul de comedie „30 Rock“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS