9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficant de minori, lăsat în libertate

Traficant de minori, lăsat în libertate

Procurorii de la Tribunalul Mehedinţi nu au însuşit propunerea de arestare preventivă a Direcţiei de Investigare a faptelor de crimă organizată şi terorism, emisă pe numele unui tânăr de 28 de ani din Orşova, care pe 18 august a fost cercetat pentru că a racolat şi obligat o minoră de 16 ani să se prostitueze în folosul lui. Documentând activitatea infracţională a bărbatului, cadrele de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, au identificat şi audiat atât martorii, cât şi partea vătămată. Pe 13 noiembrie, bărbatul a fost adus pentru audieri la Tribunalul Mehedinţi.
„Pe 18 august a fost înregistrat la Biroul Teritorial Mehedinţi al Direcţiei de Investigare a infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism dosarul penal privind pe Petre A., de 28 de ani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori. Acesta a racolat o minoră de 16 ani, obligând-o să se prostitueze în folosul lui. Pe 13 noiembrie a fost emis un mandat de aducere pe numele lui Petre A. În dimineaţa de 16 noiembrie, cadrele serviciului, desfăşurând activităţi specifice, împreună cu cadrele de la Poliţia Orşova, Serviciul de Investigaţii Criminale Mehedinţi şi Serviciul de Intervenţie Rapidă au pus în aplicare mandatul de aducere, identificându-l şi prezentându-l pe Petre A. pentru a fi audiat“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ.
În urma audierii, procurorul a emis pe numele învinuitului ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar pe 17 noiembrie a fost prezentat Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Tribunalul Mehedinţi nu şi-a însuşit propunerea de arestare preventivă, Petre A. urmând să fie cercetat în stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII