11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDIICOT Craiova, în casă particulară

DIICOT Craiova, în casă particulară

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) s-au mutat în casă nouă. Nu mai stau împărţiţi în două clădiri, la câţiva kilometri una de alta, ci au propriul sediu, situat în Craiova, pe bulevardul Carol I, nr. 19.
După îndelungi căutări şi negocieri cu reprezentanţii municipalităţii, magistraţii DIICOT au ajuns până la urmă să se mute într-o casă particulară. Acolo plătesc însă o chirie mult mai mică decât cea pe care Consiliul Local Craiova a vrut să le-o perceapă dacă procurorii acceptau oferta de a se muta în acelaşi fost cămin şcolar unde sunt găzduite Poliţia Comunitară şi Secţia 2 Poliţie Craiova. Potrivit unor surse din cadrul administraţiei locale, municipalitatea a vrut să-i jupoaie de bani pe procurori, cerându-le o chirie aproape dublă faţă de cea percepută poliţiştilor, oferindu-le în schimb doar nişte camere de cămin, neamenajate, însă magistraţii n-au putut fi fraieriţi.
Noul sediu este un fost conac boieresc, renovat în totalitate la interior şi exterior, cu două niveluri deasupra solului şi încă două sub pământ, oferind condiţii propice desfăşurării anchetelor. Soluţia este temporară, pentru cel puţin trei ani, adică până când – potrivit unor aprecieri optimiste – va fi gata construcţia viitorului sediu al DIICOT, situat pe Calea Bucureşti din Craiova, în locaţia unei foste unităţi de învăţământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII