10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDeţinuţi, la Zilele Craiovei

Deţinuţi, la Zilele Craiovei

Pentru că toţi locuitorii au dreptul să se bucure de Zilele Craiovei, nici deţinuţii nu vor fi uitaţi. Zece tineri privaţi de libertate din Penitenciarul pentru Minori şi Tineri Craiova vor face astăzi o vizită în Parcul Tineretului (Lunca Jiului). De aici vor merge să urmărească spectacolul organizat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret Dolj – „Oltenia Star“ – la Grupul Şcolar Electroputere.
„Tinerii au fost selecţionaţi din rândul celor care s-au implicat în acţiunile de educaţie organizate în penitenciar, au respectat regulile interne ale locului de deţinere şi au făcut parte din echipele care au contribuit la amenajarea parcului, în vara acestui an“, a declarat Daniel Barbu, purtătorul de cuvânt al PMT Craiova.
Prin vizita în Lunca Jiului, tinerii privaţi de libertate vor putea admira rezultatele finale ale muncii depuse de ei aici. În a doua parte a activităţii, tinerii se vor deplasa la Grupul Şcolar Electroputere pentru a urmări activitatea cultural-artistică de promovare a tinerelor talente – „Oltenia Star“.
„Astfel de activităţi, derulate cu preponderenţă în comunitate, contribuie la dezvoltarea unui comportament prosocial al minorilor şi tinerilor din penitenciar, prin conştientizarea de către aceştia a valorilor unanim acceptate şi apreciate de către societate“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII