9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTransport ilegal cu 42 de tone de muniţie

Transport ilegal cu 42 de tone de muniţie

Vameşii craioveni au descoperit două tiruri bulgăreşti care încercau să tranziteze România cu 42 de tone de muniţie fără a îndeplini condiţiile de siguranţă cerute de legislaţia noastră.
Marţi, în jurul orei 17.30, un echipaj mobil al Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Dolj a oprit în trafic, la marginea Craiovei, două tiruri bulgăreşti pentru un control de rutină. Verificând încărcătura, vameşii au constatat că ambele autotrenuri transportau 955.000 de cartuşe de vânătoare – în greutate de circa 42 de tone – expediate de o firmă de specialitate din Spania, având ca destinatar o firmă din Turcia.
„În urma verificărilor efectuate, membrii echipajului mobil au constatat că transporturile nu respectau procedurile legale prevăzute pentru astfel de situaţii, în sensul că nu erau însoţite de efective de jandarmi, de artificierul unei firme specializate şi nu se deplasau pe traseul stabilit, aşa cum era prevăzut în avizul de principiu eliberat de IGPR/ Direcţia de Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase“, se menţionează într-un comunicat al Vămii. Drept urmare, cele două tiruri au fost aduse la sediul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova, fiind apoi predate poliţiştilor doljeni de la Biroul Arme, Explozibili, Substanţe Periculoase.
În urma verificărilor efectuate de poliţişti împreună cu un procuror al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, s-a stabilit vineri că nu este vorba de contrabandă cu muniţie, ci doar de nerespectarea procedurilor de însoţire pe timpul transportului, firma bulgară încercând să scadă din cheltuieli. Poliţiştii doljeni au aplicat societăţii din Bulgaria o amendă de 5.000 de lei pentru nereguli. Muniţia nu a fost confiscată, însă va fi predată transportatorului doar după ce se vor lua măsurile de însoţire a convoiului de către jandarmi şi un armurier specializat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII