19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Proful antigrevă

Profesorul Romeo Ionescu are 38 de ani de muncă, pe care i-a petrecut în mijlocul elevilor, învăţându-i să scrie şi să vorbească limba română corect. Ieri, profesorul Ionescu a fost numit „spărgător de grevă“.

Romeo Ionescu este un dascăl pe care dragostea de copii şi pasiunea pentru această meserie l-au făcut să nu renunţe niciodată la acest sistem. Ieri, în zi de grevă generală, Romeo Ionescu a fost unicul profesor din cadrul Şcolii Generale nr. 8 din municipiul Târgu Jiu care nu a participat la acţiunile de protest. Pentru el, ziua a fost obişnuită, a continuat să predea elevilor lecţiile atât de importante. În ciuda faptului că a fost privit cu dezaprobare de către colegi, Romeo Ionescu nu a făcut grevă. „Am discutat cu elevii mei de clasa a VIII-a şi am hotărât că este mai bine să nu participăm la grevă. Eram hotărât să nu iau parte, dar elevii au spus şi ei că sunt de acord să vină la şcoală şi să ne facem lecţiile. Sunt în an terminal, îi aşteaptă examene şi au de muncit. Nu este vorba despre nesolidarizarea mea cu ceilalţi profesori, ci despre faptul că această mişcare nu are pentru mine nici o logică. Greva este făcută mult prea târziu“, a spus profesorul de limba română Romeo Ionescu.

„Noi suntem la dispoziţia elevilor“

Mereu informat, capabil de o analiză personală a vieţii şi scenei politice din România, profesorul Romeo Ionescu spune că această grevă a bugetarilor a fost dorită din cu totul alte motive. În cei 38 de ani de învăţământ, bărbatul a fost membru de sindicat şi a fost întotdeauna la curent cu problemele din acest sistem.
Spune că a fi dascăl este un mod de viaţă, ai nevoie de pasiune şi chemare pentru această meserie, trebuie să iubeşti copiii şi materia pe care le-o predai. „Noi, dascălii, suntem la dispoziţia elevilor. Trebuie să facem ceea ce îi avantajează pe elevi, nu pe politicieni. România avea nevoie de încă o criză, pentru că se vorbea deja de o criză economică şi de una politică. Uite, acum o avem şi pe cea socială. Am auzit de curând că anumite sindicate au un protocol cu un anumit partid. Şi atunci mă întreb de unde vine această grevă: din interiorul sau din exteriorul sistemului de învăţământ? Cred că mişcarea de protest este uşor teatrală“, a spus Romeo Ionescu. La uşa clasei, câţiva elevi aşteptau nerăbdători să intre la ora de limba şi literatura română. În ciuda faptului că nu au participat la alte ore de curs, elevii au venit pregătiţi pentru ora domnului Ionescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII