19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentru modern de recuperare pentru persoanele cu handicap

Centru modern de recuperare pentru persoanele cu handicap

Ieri s-a semnat la Slatina primul contract de finanţare din Regiune în cadrul domeniului major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale“.
Proiectul „Modernizare Centru de Recuperare Persoane cu Handicap Cezieni“, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Olt, are o valoare totală de 3.440.287,97 lei (801.857,16 euro). Valoarea finanţării nerambursabile este de 2.694.315 lei (97,5% din valoarea eligibilă a proiectului) reprezentând aproximativ 627.986,90 euro. Implementarea proiectului va asigura modernizarea şi dotarea Centrului de Recuperare Persoane cu Handicap Cezieni şi va contribui la crearea unui sistem unitar de servicii sociale în judeţul Olt, capabil să asigure incluziunea socială a persoanelor care aparţin categoriilor vulnerabile. Proiectul vizează reabilitarea a 18.695,00 mp din suprafaţa centrului prin modernizarea şi reabilitarea a trei corpuri de clădire, refacerea împrejmuirii terenului, precum şi refacerea drumului de acces – aleea principală. La acestea se adaugă o serie de dotări şi echipamente specifice pentru cabinetul medical, blocul alimentar, magazia de alimente, spălătoria şi dormitoarele persoanelor asistate.
Până în prezent, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, în cadrul acestui domeniu major de intervenţie se află în diferite stadii de evaluare 17 proiecte prin care sunt solicitaţi ca finanţare nerambursabilă 9.186.483,29 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS