19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocat cercetat pentru distrugere

Avocat cercetat pentru distrugere

Un fost judecător, în prezent avocat în Baroul Dolj, s-a ales cu dosar penal pentru distrugere, după ce a fost surprins de jandarmi în timp ce lovea cu diplomatul lămpile din spate ale unor maşini care-i stăteau în cale.

Luni, în jurul orei 16.30, un subofiţer al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj se deplasa de la unitate către casă. Pe strada Arieş, în dreptul magazinului Carrefour Market din Craiova, a văzut un individ care lovea mai multe maşini parcate pe trotuar, folosind drept „armă“ o geantă diplomat. Subofiţerul de jandarmi l-a oprit pe bărbatul furios, imobilizându-l cu sprijinul altor colegi, care ieşiseră din serviciul de ordine interioară la Curtea de Apel Craiova şi se deplasau spre sediul unităţii.
Procedând la identificarea lui, jandarmii au aflat că au de-a face cu avocatul craiovean Iancu Panait, de 59 de ani. Acesta le-a explicat că se enervase pentru că nu a avut loc să treacă pe trotuar din cauza a două autoturisme parcate – un Alfa Romeo gri, cu numărul de înmatriculare DJ-07-WHF, aparţinând unui inspector de bancă din Craiova, şi un Fiat albastru, cu numărul de înmatriculare MH-10-NIK, proprietatea unui bărbat din Strehaia – motiv pentru care le-a spart triplele celor două vehicule, ba chiar le-a zgâriat şi aripile spate.

„Locotenente, mergi de cumpără-mi şi mie o sticlă de votcă!“

Avocatul Iancu Panait a fost condus la sediul IJJ Dolj, unde – potrivit unui comunicat de presă al acestei instituţii – i s-a luat o declaraţie cu privire la săvârşirea infracţiunii de distrugere, după ce proprietarii celor două autoturisme au depus plângeri împotriva lui. Cu ocazia audierii, Panait i-a rugat pe jandarmi să consemneze că era nervos şi din cauza faptului că primise o somaţie de la fisc, prin care i se dădea un ultim termen, de cinci zile, în care să-şi plătească impozite restante de aproape… 300.000 de lei.
La audiere, avocatul a scos din portofel o hârtie de zece lei şi i-a întins banii unui subofiţer, spunându-i: „Locotenente, mergi de cumpără-mi şi mie o sticlă de votcă!“. N-a avut însă succesul scontat, astfel că a trebuit să se mulţumească doar cu apă sau cafea.
Deşi plin de datorii, după cum spusese chiar el, Panait a declarat în faţa oamenilor legii că îi va despăgubi pe şoferii celor două maşini. A insistat să se dispună sancţiuni contravenţionale împotriva tuturor celor care parchează în zona respectivă, încurcând circulaţia pietonilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII