20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncepe termoizolarea blocurilor din Severin

Începe termoizolarea blocurilor din Severin

În ultima lună, municipiul Drobeta Turnu Severin a fost transformat într-un adevărat şantier. Pe lângă lucrările de construire a parcurilor, parcărilor, asfaltare şi reabilitarea reţelei de apă, administraţia locală va demara acum şi mult aşteptata termoizolare a blocurilor.
În acest program s-au înscris 34 de asociaţii de proprietari, iar lucrările se vor executa pentru 44 de blocuri. Costurile sunt estimate la peste 50 de milioane de lei, lucrările urmând să înceapă pe 1 octombrie.
„În două-trei zile vom pune la punct toate amănuntele, urmând să fie semnate contracte cu firmele care au câştigat licitaţiile şi, în cel mult două săptămâni, vor începe lucrările de anvelopare a blocurilor. Nu se vor face lucrări de mântuială. Vom fi foarte exigenţi şi vom urmări cum se lucrează“, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe.
Pe 1 octombrie vor demara lucrările la blocurile vechi, care au fost construite înainte de 1990. În Severin există şi blocuri foarte vechi, din anii ‘60, care între timp nu au mai beneficiat de nici o reparaţie. Pentru realizarea acestui proiect, Primăria Severin asigură 30% din costuri, dar şi cei 20% ce trebuia suportaţi de locatari.
Primăria Drobeta Turnu Severin dispune în acest moment de o treime din suma totală, respectiv de 6 milioane de lei vechi, bani disponibili pentru lucrările ce se vor desfăşura pe parcursul anului 2009. Chiar dacă, în prezent, mai toate străzile din oraş sunt în proces de reabilitare şi nu prea ai pe unde să mergi, oamenii sunt mulţumiţi de ceea ce se realizează şi spun că vor suporta zgomotul utilajelor atâta timp cât va fi nevoie, doar să fie duse lucrările la bun sfârşit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS