10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcis în bătaie în prag de nuntă

Ucis în bătaie în prag de nuntă

Un bărbat din comuna Schitu, sat Catane, a fost reţinut ieri de poliţie, după ce şi-a omorât prietenul în bătaie, întrucât îl bănuia că i-ar fi furat lucerna.

Crimă între doi prieteni din comuna Schitu, sat Catane, judeţul Olt. Marcel Deaconu, de 36 de ani, şi-a omorât prietenul, pe Ionel Coman, de 30 de ani, întrucât îl bănuia că i-ar fi furat din lucerna pe care acesta o avea pe raza localităţii. Tragedia s-a întâmplat duminică seară, după ce bărbaţii s-au întâlnit la un bar din localitate. Potrivit anchetatorilor, Coman tocmai venise acasă din Italia, iar săptămâna aceasta urma să se căsătorească. Duminică seară, el a plecat spre locuinţa tatălui său, din aceeaşi comună. Pe drum s-a oprit la un bar, unde a consumat alcool. Aici s-a întâlnit cu Marcel Deaconu, între cei doi izbucnind un conflict spontan, în urma căruia Marcel şi-a lovit prietenul cu pumnii şi cu picioarele.
„Agresorul a lovit victima cu pumnii în zona feţei, provocându-i fractură de piramidă nazală şi rupându-i coastele. În urma loviturilor primite, victima s-a urcat în căruţă şi a plecat spre postul de poliţie din localitate, pentru a anunţa că a fost agresată. Nu a mai apucat să ajungă la poliţie. La jumătatea drumului, în apropierea unui pod, bărbatul a decedat din cauza rănilor suferite. Conform rezultatului necropsiei, decesul a survenit ca urmare a obstrucţionării căilor respiratorii cu sânge“, a explicat Eugen Iacobescu, procurorul care anchetează cazul. Potrivit anchetatorilor, cei doi consăteni s-au certat întrucât bătăuşul bănuia că victima i-ar fi furat, în urmă cu o lună, o căruţă de lucernă.

„I-am dat doar o palmă“

Anchetatorii au audiat duminică noapte mai multe persoane la Postul de Poliţie Schitu, iar ieri au făcut o reconstituire la barul unde s-a întâmplat nenorocirea. Marcel Deaconu le-a explicat oamenilor legii cum au decurs lucrurile între el şi victimă. Deaconu susţine că prietenul său l-a provocat şi că el doar i-a dat o palmă. „I-am dat doar o palmă, nu l-am lovit cu pumnii sau cu altceva. Apoi am plecat, nu ştiu cine i-a rupt coastele. El s-a legat de mine la bar. Şi când m-am dus la poliţie să-l reclam că mi-a furat lucerna s-a luat de mine, dar l-am lăsat în pace. Acum m-am enervat şi l-am lovit cu palma“, le-a spus Deaconu anchetatorilor.
Ilie Deaconu, tatăl bătăuşului, susţine, de asemenea, că victima este vinovată pentru cele întâmplate. „Erau prieteni buni, dar de o lună nu se mai înţelegeau pentru că Ion a furat nişte lucernă de la fiu-meu. S-au întâlnit la bar şi s-a întâmplat necazul“, a spus Ilie Deaconu.
 
Înmormântare în loc de nuntă

Conform procurorului Iaco-bescu, agresorul a fost condamnat în urmă cu câţiva ani, pentru furt, iar tatăl acestuia, pentru lovire. Eugen Iacobescu mai spune că între părinţii victimei şi cei ai agresorului au existat neînţelegeri.
Marcel Deaconu a fost reţinut ieri de poliţie pentru 24 de ore, iar astăzi urmează să fie prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. „Inculpatul este cercetat pentru omor calificat, infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea între 15 şi 25 de ani“, a explicat Iacobescu. Cadavrul bărbatului a fost adus acasă ieri de la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Rudele se pregătesc acum de înmormântare, în loc de nuntă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII