17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCiocnire violentă cu cinci victime

Ciocnire violentă cu cinci victime

http:http://www.youtube.com/watch?v=hfgkKzrCkyg

Cinci persoane au fost rănite sâmbătă seară, în urma unui accident violent produs pe DN6, între localităţile Cârcea şi Coşoveni, după ce şoferul unui Opel cu volan pe partea dreaptă s-a angajat într-o depăşire şi a lovit o maşină care circula din sens opus.

Potrivit ofiţerilor din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj, Tony Gângioveanu, de 31 de ani, din comuna Leu, care conducea sâmbătă seară, în jurul orei 21.30, pe DN 6, un Opel Vectra C cu volanul pe partea dreaptă, înmatriculat în România, a efectuat o depăşire fără săse asigure corespunzător şi a intrat în coliziune cu un Opel Vectra B, condus regulamentar din sens opus de Dragoş Buzatu, de 22 de ani, din Craiova. În urma impactului extrem de violent, autoturismul Vectra B a fost proiectat în afara drumului, într-un copac. Poliţiştii de la Rutieră au explicat că, după primele verificări, s-a stabilit că a fost vorba de o depăşire neregulamentară a şoferului maşinii cu volan pe partea dreaptă. Pentru că au găsit aproximativ 30 de metri de urme de frână pe contrasens, oamenii legii bănuiesc că Gângioveanu a încercat să depăşească mai multe autovehicule, iar când a văzut că vine o maşină din faţă a frânat, pentru că nu putea reveni pe sensul său de mers, pe care circulau cei pe care îi depăşea.
În urma impactului violent dintre cele două Opeluri, Alexandru Buzatu, de 19 ani, Alexandra Ghiţan, de 22 de ani, ambii din Craiova, pasageri în Vectra B, au suferit multiple leziuni, fiind transportaţi în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Craiova. Dragoş Buzatu şi Cosmin Capac, de 22 de ani, din comuna Izvoare, pasager în acelaşi autoturism, au fost şi ei răniţi, ca şi Isabela O., de 17 ani, din comuna Leu – Dolj, pasageră pe locul din stânga faţă al Opelului cu volan pe partea dreaptă.
Ofiţerii de la Rutieră au mai precizat că şoferii şi pasagerii ambelor autoturisme nu purtau centurile de siguranţă, iar pe numele lui Gângioveanu a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.
Circulaţia în zonă a fost închisă mai bine de două ore, până când medicii SMURD au reuşit descarcerarea victimelor.

Accident asemănător

În seara zilei de 23 noiembrie 2008, Andrei Marius, de 25 de ani, din Zimnicea, care conducea un Opel Astra cu volan pe dreapta, dinspre Craiova către Bechet, într-o curbă la dreapta a pătruns pe contrasens şi a lovit o Dacie care circula regulamentar din sens opus. Poliţiştii au stabilit atunci că şoferul Opelului nu a frânat şi că nu a adaptat viteza de deplasare, intrând pe celălalt sens de mers. După impactul puternic, Opelul s-a învârtit şi s-a oprit pe şosea, la o distanţă de aproximativ 50 de metri. Dacia 1310, în care se aflau Ionel şi Constanţa Cristescu, ambii de 55 de ani, angajaţi la PMS Craiova, dar şi Petruţa Raluca Popa, de 20 de ani, din Grojdibodu – Olt, s-a oprit după aproape 30 de metri, pe câmp. Coliziunea a fost atât de puternică, încât ocupanţii Daciei au fost proiectaţi prin geam, medicii SMURD descoperindu-le cadavrele pe câmp, în jurul maşinii. Andrei Marius a rămas prins între fiarele autoturismului pe care îl conducea. Toţi patru au murit pe loc.

Se pot înmatricula în România

Lucian Călmuc, inspector în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Craiova, a explicat că legislaţia în vigoare nu interzice înmatricularea autovehiculelor cu volanul pe partea dreaptă în România, însă la volanul acestor maşini, pe drumurile din ţara noastră, este foarte greu să se efectueze depăşiri în siguranţă. Lucian Călmuc a mai spus că Poliţia Rutieră a propus interzicerea înmatriculării acestor autovehicule în România. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII